ГЕРБ-СДС и БСП разговарят в парламента за съставянето на правителство

...
ГЕРБ-СДС и БСП разговарят в парламента за съставянето на правителство
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС на среща с БСП. Атанасова: Отчитаме и отговорността пред тежките решения

ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия беседват в Народното събрание за съставянето на държавно управление с първия мандат.

" Тези съвещания изискват от нас да осъзнаем отговорността, която стои пред всички парламентарни групи, за това 49-ят парламент да извърши главната си задача, сформиране на постоянно държавно управление ". Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

" Отчитаме провокациите пред страната и отговорността, която носим, изключително ние като първа политическа мощ, да предложим управническа стратегия. Отчитаме и отговорността пред тежките решения, които предстоят. Трябва да се наложат решения, които да ни върнат във времена на консервативна политика по бюджета, както и трайно да се препотвърждава евроатлантическият път на България ", сподели още Атанасова.

" Вие сте управлявали с всички обединения, с които ние през последните седмици и през днешния ден започнахме диалози. В този дух предлагам да разясняваме най-съществените тематики, които да са за вдишване на отговорност освен в първия мандат, само че и при всеки идващ ", съобщи Атанасова. " Съзнаваме, че е пристигнал миг, в който отговорността би трябвало да се споделя и нееднократно сме заявявали, че почитаме всички гласоподаватели на всички партии и сме подготвени да разискваме тези секторни политики, с цел да намираме интереса на българските жители ", акцентира още тя.

Според Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия разговор би трябвало да се води. „ Преди да влезем в елементи за нашите цели, преди да съпоставяме стратегиите си, би трябвало да определим 2-3 неща, които да дадат тенденция на процеса ", безапелационен е той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР