ГЕРБ: Предлагаме министърът да продължи да оглавява Съвета за интеграция

...
ГЕРБ: Предлагаме министърът да продължи да оглавява Съвета за интеграция
Коментари Харесай

ГЕРБ: Предлагаме министърът да продължи да оглавява Съвета за интеграция на хората с увреждания

ГЕРБ: Предлагаме министърът да продължи да оглавява Съвета за интеграция на хората с увреждания
От парламентарната група на ГЕРБ ще създадем предложение сред първо и второ четене на Закона за хората с увреждания, предвиждащо министърът на труда и обществената политика да продължи да оглавява Националния съвет за интеграция на хората с увреждания. Това разгласи от парламентарната естрада националният представител Светлана Ангелова, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По време на дебатите Ангелова разяснява трансформиралата се в противоречива наредба в проектозакона, предвиждаща отрасловият вицепремиер да оглави Националния съвет за хората с увреждания. Оказва се, че това следва да бъде Валери Симеонов, за чиято оставка от дни упорстват протестиращите майки от самодейността „ Системата ни убива “, а мотив за настояването ѝ стана негово изявлението, в което той ги назова „ кресливи дами “ с „ сякаш заболели деца “. Към настояването Симеонов да поеме политическа отговорност за думите си се причислиха и някои политически партии.

„ Няма драма. Ние сме на първо четене на Закона за хората с увреждания. До влизане в действие на този закон, ръководител на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е министърът на труда и обществената политика “, напомни Ангелова. Тя прикани всички народни представители да поддържат идното приемане на законопроекта, тъй като съгласно нея с него се реализира уравновесено решение на всички проблеми. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР