ГЕРБ предлага проект на решение, с което да се даде

...
ГЕРБ предлага проект на решение, с което да се даде
Коментари Харесай

ГЕРБ иска правителството да има мандат да предостави военна помощ на Украйна

ГЕРБ предлага план на решение, с което да се даде мандат на държавното управление за предоствяне на военна и техническа помощ на Украйна. В декларация от трибуната на Народното събрание депутатът Даниел Митов разяснява, че на фона на военната поддръжка от редица европейски страни бългрското държавно управление се е: " снишило и даже търси индулгенция в Народното събрание ". Пред депутатите Митов показа плана за предоставяне на мандат:

" Предлагаме, първо, държавно управление да се включи в общите старания и да даде военна и техническа помощ за Украйна без да се засягат съществени отбранителни платформи и въоръжения. Предлагаме държавното управление да стартира договаряния със съдружниците ни в НАТО за заместващ и подсилващ потенциал на отбранителните качества на Република България. България може да даде редица отбранителни платформи и въоръжение, които да спомогнат за защитата на украинците като портативни зенитно-ракетни комплекси и противотанкови гранатомети, миномети, автомати и задоволително количество муниции. Да подпомогнем Украйна в напъните си да се отбрани ".

По-рано парламентарната група на Демократична България разгласи, че стартира съвещания за  предоставяне мандат на държавното управление за оказване на военно-техническа помощ на Украйна, съгласно нейните потребности и съгласно опциите на страната ни. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР