ГЕРБ постоянно се връщат в мутренските години. Те от там

...
ГЕРБ постоянно се връщат в мутренските години. Те от там
Коментари Харесай

Явор Божанков, БСП: Правителството приема стъпки, които са в интерес на гражданите

" ГЕРБ непрекъснато се връщат в мутренските години. Те от там не са излизали. В момента главният въпрос е по какъв начин ще се оправим с покачването на цените на стоките, което не е под наш надзор, оправянето с цените на газта и петрола. Това провокира голяма рецесия, която занапред се задълбочава. Това прави осъществяването на към този момент подписани контракти неизгодно. ", това сподели секретарят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Явор Божанков в ефира на Bulgaria on air по отношение на внасянето на форсмажорни условия от Министерство на стопанската система.

Той напомни, че вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова е провела среща с Камарата на строителите, на коятo е обсъждано по какъв начин договорите, които са подписани, могат да станат неизгодни. Депутатът добави, че следва това предложение да се внесе в Министерски съвет, след което ще бъде обсъждано и в Народното събрание.

" Очевидно една от тематиките, която е дискутирана е за форсмажор с избрана дата, избрана дълготрайност. Сега ще забележим по какъв начин това ще се схване от браншови организации, от работодатели, синдикати, неправителствени организации, държавно управление. Този спор следва, само че е неотложен поради проблемите в разнообразни браншове ", увери Божанков.

По тематиката за спекулата социалистът успокои българските жители, че ресурси от първични материали има - както за олио, по този начин и за горива. " Ние подозираме, че тези страхове са съзнателно подклаждани. Когато има голямо търсене и боязън, това се отразява и на цените. ", сподели още Явор Божанков. Той изрично съобщи, че хората би трябвало да са спокойни и да не се редят на опашки.

" Правителството приема стъпки тъкмо в тази посока. В момента започва изкупуване на жито, което ще обезпечи България за три години напред със първични материали, което значи, че и прозводство и отглеждане на животни - всички ще имат достъп до суровина и то на налична цена. ", увери депутатът от левицата.

Божанков сподели още, че държавното управление приема стъпка да обезпечи първични материали и то на търпими за стопанската система, промишлеността и популацията цени. " С тези си дейности на закъснение на държавното управление ГЕРБ не саботират държавното управление, а саботират личния си народ по време на война ", беше безапелационен националният представител. Той разясни още, че устрема е да се обезпечат бързо първични материали и на положителни цени.

" Кризите не са генерирани сега в България и считам, че се оправяме с тяхното ръководство. Компенсациите за електрическа енергия са в ход. ", уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

" Ние сега не попълняме неналичия в Държавния запас, не би трябвало просто да поддържаме бомбоубежища, ние би трябвало всичко отначало да изградим, тъй като 12 години ръководство на ГЕРБ е оставил страната в извънредно тежко състояние ", сподели Божанков.

На финала той разяснява и свръхпечалбите от енергийните сдружения като уточни, че средствата ще бъдат употребявани за пазаруване на първични материали: " Свръхпечалбите на енергийните сдружения се употребяват единствено и само в полза на българските жители. Точно това вършим сега ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР