ГЕРБ поиска оставката на кабинета Петков и нови избори. В

...
ГЕРБ поиска оставката на кабинета Петков и нови избори. В
Коментари Харесай

ГЕРБ призова ДБ и БСП да напуснат коалицията и настоя за нови избори |

ГЕРБ изиска оставката на кабинета " Петков " и нови избори. В декларация от името на парламентарната група депутатът Тома Биков назова вътрешния министър Бойко Рашков " вкаменелост от късния социализъм ", а премиера Кирил Петков - " комплициран, неспасяем и обезсърчителен ". 

След ареста на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов от партията му дадоха явен знак, че оттук насетне ще саботират парламентарния развой по всеки вероятен легален метод. След като преди два дни от ГЕРБ настояха министър-председателят да бъде изслушан и им бе отказано, през днешния ден те непосредствено желаеха оставката на цялото държавно управление и разформироване на Народното събрание. 

" Политическата рецесия и насочването на националната сила към реваншизъм и политически регресии, както и неналичието на ценностна сплотеност на ръководещата коалиция отслабиха позициите на България в интернационален проект. Основният интерес на обединението е спасяването на неспасяемите съдружни салда ", разгласи Тома Биков. 

Според него през днешния ден България е по-бедна, по-слаба и по-разденена, в сравнение с е била преди 100 дни и това е отговорност единствено на ръководещите.

" Все по-видно е, че Петков няма управнически качества и няма да придобие такива в хода на ръководство. Почти всеки ден от мандата на актуалното ръководство е белязан от интернационалните и вътрешнополитически гафове на премиера. Затова политическия живот наподобява като Кирил Петков - комплициран, неспасяем и обезсърчителен ", сподели Биков. 

По думите му карцерът на Борисов е бил противозаконен и " срамен акт, уронил престижа на българските институции във вътрешен и в интернационален проект ". " Политическото вампирясване на вкаменелости от късния социализъм и ранния преход е подобаващ облик на некомпетентността и омразата, които ръководят страната ", съобщи депутатът от ГЕРБ по адрес на вътрешния министър Бойко Рашков. 

В края на декларацията си Биков изиска оставка на държавното управление, разформироване на 47-ото Народно заседание и организирането на предварителни избори и назова кабинета  " Петков " - държавно управление на " бездарността и беззаконието ". 

" Даваме си сметка, че правителство на беззаконието съставлява по-голям риск за страната от предварителни избори. Призоваваме систематичните партии (става дума за " Демократична България " и Българска социалистическа партия - бел. ред.) , участващи в ръководството, да се отдръпват от обединението час по-скоро. Убедени сме, че страната ни може да излъчи отговорно и уверено ръководство, което да преведе страната през рецесиите. Никой не е над България! ", сподели още Тома Биков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР