ГЕРБ оттегли текстовете за начина на финансиране на НПО-та в

...
ГЕРБ оттегли текстовете за начина на финансиране на НПО-та в
Коментари Харесай

ГЕРБ оттегли текстовете за начина на финансиране на НПО-та в Закона за съдебната власт

ГЕРБ отдръпна текстовете за метода на финансиране на НПО-та в Закона за правосъдната власт ГЕРБ се отхвърли от текстовете в Закона за правосъдната власт, с които щеше да бъде неразрешено на професионалните организации на съдии и прокурор да получават задгранично финансиране. Това разгласи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов.
 
Съдиите от Върховен касационен съд несъгласни с препоръчани промени в Закона за правосъдната власт

" Заявяваме изрично, след доста изчерпателен разбор и диалози, които сме провели и с неправителствения бранш, че не е удачно законодателната смяна, която се оферираше от група народни представители, да бъде призната в Правна комисия и да бъде подложена на гласоподаване в пленарна зала. Това е методът, по който се финансира неправителственият бранш в България с фондове от Европейски Съюз, фондове от Фондация " Америка за България ", изясни Цветанов.
 
" Ние сме за бистрота в метода на финансиране, само че не и в ограничение на всички донори, които способстват за обучение, просвета, неправителствен бранш, гражданско общество и всички останали съсловни организации, които могат да бъдат подпомагани за реализирането на техните планове ", посочи той.
 
Плакати " Правосъдие, а не суджуци " и " Няма да мълчим " посрещнаха депутатите

" За активността на Фондация " Америка за България ", която стана доста известна в последните няколко години, мога да заявя изрично, че парите, които са обезпечили за подкрепяне на браншове и на неправителствения бранш, са в размер на над 170 млн. $. Само за обучение има планове, които са осъществени в размер на 105 млн. лв. ", акцентира Цветан Цветанов.
 
" Ще оттеглим тези текстове от второ гласоподаване в комисията, с цел да може да се сътвори работеща среда по отношение на значимите текстове, които са за Закона за правосъдната власт и те са част от ограниченията, които са подхванати в цялостната ни тактика за правосъдната промяна от януари 2015 година ", уточни ръководителят на ПГ на ГЕРБ. По тематиката Депутатите на Марешки ще гласоподават срещу поправките в Закона за правосъдната власт
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР