ГЕРБ отговориха на обвиненията на Продължаваме промяната за Балкански поток.

...
ГЕРБ отговориха на обвиненията на Продължаваме промяната за Балкански поток.
Коментари Харесай

ГЕРБ отговориха на обвиненията на Кирил Петков за Балкански поток: Пълна лъжа!

ГЕРБ дадоха отговор на обвиняванията на " Продължаваме промяната " за " Балкански поток ".

Припомняме - в последния си ден министър председателят сезира Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Министерство на околната среда и водите за нарушавания при " Балкански поток "

" Това е цялостна неистина! ", разгласи на изключителна прескотференция някогашният министър на енергетиката Теменужка Петкова.

В брифинга взе участие и някогашният вицепремиер и заместник-председател на ГЕРБ Томислав Дончев.

Кабинетът на Кирил Петков до последния миг не изневери на себе си да ръководи с неистини, сподели Теменужка Петкова. Няма по какъв начин двете междуведомствени групи да заместят институциите, уточни тя във връзка с изказванията на Петков.

В България всичко се случва в границите на съответната институция и няма по какъв начин междуведомствена група да се произнесе по значими за страната тематики, отсече тя.

Петкова посочи, че планът " Балкански поток " е осъществен напълно в звук със законодателството на България и Европейски Съюз, след решение на българския парламент. " В решението написа какво би трябвало да направи всеки. Ние, за разлика от Кирил Петков, почитаме институциите и за нас те са всичко ", посочи тя.

" Твърди се, че има нарушаване на пътната карта. Тази пътна карта е една паметна записка и по тази причина тях ги е извънредно доста гняв, че не можаха да извлекат нищо от това. Ние в никакъв случай не сме подписвали неизгодни за България документи, както те подписаха с " Джемкорп ", " отсече Петкова.

" Твърди се, че са налице нарушавания на еко законодтелството. Това е следващата неистина на Кирил Петков и присъдружните му организации. Ето преписка с екоминистерството за екологичното законодателство, ето и отговорите на Министерство на околната среда и водите във връзка съблюдаване на еко законодателството. И няма нито едно нарушаване ", акцентира Петкова и сподели документите.

Очевидно държавното управление на Петков показва въпиюща непросветеност, изрично съобщи тя.

" Друга огромна неистина от прессъобщението на Министерски съвет е обвързвана с финансирането на плана. В решение на КЕВР ясно е казано какви са приходите, които " Булгаргаз " би трябвало да осъществя - 329,331 млн. лева КЕВР взимаше способени решения и това е решението на комисията ", сподели Теменужка Петкова. Финансирането е ангажимент на изпълнителя на публичната поръчка, добави тя.

" Това са огромните нарушавания, които съгласно Кирил Петков са осъществени. Каквото и да каже той, никой няма да не помни това, което те предизвикаха на България през последните 7 месеца - довеждане на страната до колапс във всяка една сфера, а " Балкански поток " е част от това. Това, което тези хора сътвориха, сподели, че те са нездравословни за България, уповавам се оттук-нататък България да се ръководи от виновни хора и лидерии ", съобщи още Петкова.

" По отношение на интеконектора Гърция-България, ние сме вложили там сърце и душа, с цел да стане факт. Кирил Петков провали плана и не съблюдава периода ", съобщи Теменужка Петкова.

" Правителството на Петков не изневери на стила си - стартира и приключва в изострен спор и разминаване с действителността. То си живее в личен свят от приказките. Не знам дали е Снежанка, Пепеляшка или Червената шапчица. За наследството им ще се приказва дълго, освен от служебния кабинет. Не тъй като е огромно, а тъй като е неприятно. Щетите няма по какъв начин да бъдат отстранени за месец-два ", заключи някогашният вицепремиер Томислав Дончев.

, безапелационен бе той.

Ревизия не би трябвало да се прави в инерес или щета на политическа мощ, прави се, с цел да знаят хората какво се е случило, съобщи още Дончев.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР