ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат. Ще

...
ГЕРБ няма да участва в преговори за втория мандат. Ще
Коментари Харесай

Мария Габриел: Отиваме на избори! ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат

„ ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втория мандат. Ще отдръпва кандидатурата си за министър-председател ". Това съобщи Мария Габриел и преговорният екип на ГЕРБ на ексклузивен брифинг в централата на партията след следващата серия договаряния с ПП-ДБ за сформиране на кабинет.
Прочетете още
" Оценявам, че диалозите продължиха. Благодаря на всички. Благодаря и на акад. Денков. Ние споделяме - не. Не на непрекъснатите нови условия и на нови и нови условия. В момента, в който дадохме поръчка, че можем да отстъпим за министерството на защитата и министерството на енергетиката, бе поискана промяна и в министерството на вътрешните работи ”, съобщи Мария Габриел.

Преговорите за кабинет с ротация на министър председателите започнаха още преди връчването на мандата на ГЕРБ-СДС. За да получат мандата, дружно отидоха преговорният екип на най-голямата парламентарна група, министър председателят в оставка Николай Денков и ръководителят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков. Но общите прояви стигнаха до тук.

След дадена пролонгация за общо решение за състав на кабинета, на втория ден Мария Габриел отиде на " Дондуков " 2 при президента Румен Радев с подготвен състав на кабинет, само че единствено със свои съпартийци. А досегашните некоалиционни сътрудници на специфична конференция по-късно денем се разграничиха от предлагането и отхвърлиха предложенията за министри от техните редици да са се съгласявали.

Обидни квалификации и обвинявания сътвориха в допълнение напрежение сред представителите на некоалицията. От ГЕРБ-СДС приканиха за извинения, а от ПП-ДБ обявиха желание да продължат договарянията при покана.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР