ГЕРБ ни предлагат имитация на борба с корупцията. Така коментира

...
ГЕРБ ни предлагат имитация на борба с корупцията. Така коментира
Коментари Харесай

Нинова: Днес правителството е на Бойко Борисов, утре ще е наше

ГЕРБ ни оферират реплика на битка с корупцията. Така разяснява плана на ГЕРБ за антикорупционен закон ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на съвещание на Националния съвет на партията. Тя сложи условия пред ГЕРБ за общ закон за противопоставяне с това отрицателно събитие.

Социалистите упорстват новото антикорупционно звено да се занимава с следствия и неговия началник да бъде назначен от президента, а не от Народното събрание, както предлага ГЕРБ. " Ние не вършим закон за едно държавно управление и един президент. Ние сме сериозна партия и предлагаме трайно законодателство. Днес държавното управление е на Бойко Борисов, на следващия ден ще е наше. Законът е кардинален и не може изпълнителна власт да се назначава от ръководителя на органа, който ще го управлява и ръководителят да предлага членовете на органа, който ще ги управлява. Този, който краде от 4 тона суджук до няколко милиона от НДК, ще си назначава хората, които ще го управляват ", уточни Нинова.

Социалистите ще предложат своя план закон за банката за развиване. Според тях би трябвало да има предели на отпуснатите заеми и те да бъдат предопределени за дребния и междинен бизнес. Левицата ще излезе и със собствен план на бюджет за идната година. Основна цел на Българска социалистическа партия ще бъде битката с бедността и повишение на приходите.

Приоритетни задания ще бъдат националната здравна тактика, положението на енергетиката, влизането на България в Шенген и чакалнята на еврозоната. Не липсваха и сериозни гласове против управлението на Българска социалистическа партия. Преди съвещанието Георги Гергов не пропусна да изрази своите запаси по отношение на достиженията на Българска социалистическа партия в този момент. " Ние още не сме дали отговор на въпроса за какво загубихме изборите, тъй като Герб не ги завоюва. Ние ги загубихме ", разяснява той. Въпреки сериозните отзиви планът на антикорупционен закон е бил признат с единогласие на съвещанието на националния съвет на Българска социалистическа партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР