ГЕРБ не поставят условия за преговори с другите партии за

...
ГЕРБ не поставят условия за преговори с другите партии за
Коментари Харесай

Добрев: Без ГЕРБ или ДПС няма да има кабинет

ГЕРБ не слагат условия за договаряния с другите партии за сформиране на кабинет, само че няма и да се съгласят с всичко. Това съобщи в предаването " На фокус " по " Нова телевизия " някогашният енергиен министър Делян Добрев.

" Бях срещу да се водят диалози с " Продължаваме Промяната " (ПП), даже и през посредници, тъй като не виждам с какво те могат да оказват помощ за положителното ръководство на страната. Те управляваха страната по ужасяващ метод и това може да се потвърди със статистически данни. По тяхно време се подписаха най-големите корупционни покупко-продажби - и в газа, и в горивата. Тезата на Борисов и на партията е, че е прекомерно значимо да има кабинет, защото следва тежка зима ", изясни Добрев.

" Преговорите не могат да се водят градивно от партийни лица, по тази причина би трябвало да има въпросните посредници - Соломон Паси и Росен Плевнелиев, които не са скарани с никого. Те могат да оказват помощ да се изгладят споровете сред нас и Политическа партия, и Демократична България ", сподели Добрев.
 Според Никола Минчев ГЕРБ имат задоволително гласове за сформиране на кабинет
Според Никола Минчев ГЕРБ имат задоволително гласове за сформиране на кабинет

Ако вторият мандат стигне до Политическа партия, ще създадат старания за кабинет

Той изясни, че с цел да има кабинет, той би трябвало да е с присъединяване или на ГЕРБ, или на Движение за права и свободи, или на " Възраждане ". " Възраждане " е изключено от всички партии. Остават ГЕРБ и Движение за права и свободи.

" Кабинет без ГЕРБ или Движение за права и свободи не може математически, сподели Добрев. Ако нашият мандат е несполучлив, и бъде връчен мандатът на втория или третия, то този втори или трети би трябвало да избере или ГЕРБ, или Движение за права и свободи, с цел да имат 121 депутати. Заявките им занапред, че няма да е нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи, значи, че те дружно с " Възраждане " вършат коалиция за нови избори. Тези партии работят в посока да има нови избори. В политиката няма ли диалози - няма и политика ", разяснява Добрев.

Добрев изясни, че ГЕРБ ще работи за довършването на автомагистрала " Хемус " и за връщането на контрола на страната на " Капитан Андреево ". Позицията на партията е " за " участието на Украйна в НАТО, стана ясно още от думите на Добрев.
 Българска социалистическа партия е срещу експорт на оръжие за Украйна, няма да е в кабинет с ГЕРБ, Движение за права и свободи и
Българска социалистическа партия е срещу експорт на оръжие за Украйна, няма да е в кабинет с ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане "

Кирил Добрев не желае смяна, желае реванш, съобщи Нинова

Припомняме, че по-рано през днешния ден, Никола Минчев съобщи, че вижда гласовете за ГЕРБ, в случай че вторият мандат стигне до Политическа партия , ще създадат старания за кабинет. Добре е да има държавно управление и парламент, тъй като ситуацията в страната е комплицирана и e нужно всички институции да действат обикновено.

Това съобщи някогашният ръководител на 47-то Народно заседание от " Продължаваме промяната " в предаването " На фокус " по Нова телевизия.

" Политическа партия в никакъв случай не се е страхувала да ръководи страната, само че този път някогашните ръководещи не са първа политическа мощ. Първата е на ход, трансферира Минчев топката в полето на ГЕРБ за сформиране на кабинет. Сега, когато ГЕРБ-СДС са първи със същия брой депутати, тяхна е отговорността да създадат постоянно държавно управление. Всичко зависи от тях ", означи Минчев.

Българска социалистическа партия няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " . Те да си създадат държавно управление, първа мощ са, те смъкнаха предходния кабинет, сподели соцлидерът Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР