ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер,

...
ГЕРБ не коментира темата за това кой да бъде премиер,
Коментари Харесай

Делян Добрев: ГЕРБ не търси премиер, а решение на високата инфлация

ГЕРБ не разяснява тематиката за това кой да бъде министър председател, а търси решение на високата инфлация, разяснява пред Нова тв някогашният енергиен министър и народен представител от ГЕРБ Делян Добрев.

" Ако мандатът попадне в нас, се натъртва на това по какъв начин да бъде понижена инфлацията. Решенията би трябвало да се вземат на база това кои политики ще подобрят живота на хората ", уточни Добрев.  Той означи, че поради войната инфлацията в Европа е 8%, в България е 20 на 100.

" Хората обедняват. Прясното мляко в Германия е 1 евро, у нас е 4 лева./над 2 евро б.р./ ", даде образец икономистът. Той оспори и позицията на Политическа партия, където Кирил Петков счита, че инфлацията ще падне от единствено себе си.

" Не, няма да падне по този начин. Инфлацията при ръководството на ГЕРБ беше сред 0 и 2%. Тогава имаше и пандемия, и финансова рецесия. Нашата цел е хората да спрат да обедняват, ние да спрем да теглим по 1 милиарда задължения ”, акцентира Добрев. Той посочи, че колкото повече се подвигат приходите сега, толкоз повече се помпа инфлацията. 

„ Лявата Българска социалистическа партия има доста по-добра финансова политика, в сравнение с Политическа партия. България задлъжнява с 1 милиард на месец ”, добави депутатът от ГЕРБ.

Според него идващия кабинет би трябвало да е от политици, защото при експертните държавни управления се губи отговорност.

„ Разговорите за бъдещо ръководство би трябвало да се водят по време на предизборната акция. Очаквам след изборите президентът да раздаде бързо и трите мандата ”, означи Добрев.

За спецакциите на Европейската прокуратура, ДАНС и ГДБОП в ТЕЦ-ове у нас той бе сбит и прикани медиите да се извърнат към екоминистерството, тъй като там се следи търговията с въглеродните излъчвания.

Относно собствеността на ТЕЦ " Брикел ", той уточни, че не е проверявал документите, само че доколкото е осведомен, Христо Ковачки е единствено съветник в предприятието. Политикът разяснява и обстоятелството, че водачите на Политическа партия и Демократична България - Кирил Петков и ген. атанас Атанасов, са гостували в утринния блок преди него. 

" Идват по двама в студиото, тъй като не могат да схванат даже кой в кое студио да върви, а и вървят като еднополови двойки ", сбит бе политикът от ГЕРБ.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР