ГЕРБ не е в състояние да повлияе къде ще отиде

...
ГЕРБ не е в състояние да повлияе къде ще отиде
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Искаме да видим намеренията на партията, която получи третия мандат

ГЕРБ не е в положение да повлияе къде ще отиде третият мандат, само че след несъстоятелното показване на декларацията на Политическа партия той остава единственият вид да се реализира някакво единодушие. Това разяснява в " Говори в този момент " по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

" Искаме да забележим управническа стратегия, платформа, цели, задължения и нещо публично, което да се постави на масата. Да, споделили сме, че Демократична България и част от партиите, които я съставляват, са наши естествени сътрудници даже по смисъла даже на това, че са част от ЕНП, само че ние желаеме и те да стартират да се държат като такива ".

По думите му 95% от измененията в антикорупционното законодателство към този момент са предлагани от ГЕРБ. Относно концепцията за по-засилен надзор върху основния прокурор, Георгиев сподели:

" Тогава, когато те дадат някакви състоятелни и пълноценни оферти, могат да са сигурни, че ГЕРБ ще подходи извънредно експертно и отговорно към това "

По думите му " Продължаваме промяната " би трябвало да бъдат " държани на доста пай мотив, тъй като са способни на изключителни бели, когато се допрян до власт ".

Попитан за какво от ГЕРБ не са показали интерес към декларацията на Политическа партия с управнически цели, той отговори с контравъпрос - за какво Политическа партия не си е подкрепила личната декларация? Според Георгиев тя е била утвърдена от единствено половината депутати на Политическа партия, като даже Асен Василев и Даниел Лорер не са я подписали.

" Искаме да забележим желанията на партията мандатоносител и когато тя пристигна при нас да ни показа своята визия за ръководство, ние можем да преценим дали тя е съответна или не, " разяснява още Георгиев.

Имаме решение на равнище конгрес да не управляваме дружно с Българска социалистическа партия, а и несъгласията ни със социалистите са антагонистични, уточни още депутатът.

" Искам да бъда оптимист, тъй като България има потребност от непоклатимост и явен път, по който да поеме, само че би трябвало да има и виновни политици " сподели в умозаключение Георг Георгиев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР