ГЕРБ настояват за изслушване на премиера Кирил Петков, за да

...
ГЕРБ настояват за изслушване на премиера Кирил Петков, за да
Коментари Харесай

`Искахте да спрете `цветановщината`, а я направихте по-отвратителна` |

ГЕРБ упорстват за чуване на премиера Кирил Петков, с цел да " даде пояснения за своите свидетелства в интерес на Васил Божков - Черепа " по отношение на ареста на водача им Бойко Борисов. Депутатът Тома Биков се пита дали Петков не " мишкува отново из Министерски съвет ", а Радомир Чолаков (ГЕРБ-СДС) разгласи вътрешния министър Бойко Рашков за по-лоша версия на Цветан Цветанов. 

" Спомняте ли си по какъв начин... Бойко Рашков ви се молеше от тази естрада: " Оставете ме на поста ми и ще давам обещание да вкарам Бойко Борисов в пандиза "? Както по времето на Цветан Цветанов се вкарваха хората в арестите и след това страната плащаше - искахте това да не се повтаря, а го направихте да е още по-отвратително!

Парадоксът е, че вие не можете да прекратите това, което наричате " цветановщина ", и желаете да вършиме същото! Вие не можете - само че ние можем. Няма да допуснем връщане на милиционерския гнет. ГЕРБ си е платил цената за сходни издевателства, в този момент ще я платите вие! ", съобщи депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. 

Той съобщи, че за ГЕРБ Кирил Петков оттук насетне не е министър-председател, защото е рисков за страната. 

" Вие от " Демократична България " от този човек ли чакате почтена правораздавателна система и да прави правосъдна промяна? Слави Трифонов, който разплакваше хората по стадионите, по този начин ли си е представял ролята на " ИТН "? Като помагачи на тайфа авантюристи? Не желая да имам вяра, че още сте съгласни Кирил Петков да продължава да бъде вашият министър председател, отхвърлям да допускам, че това ви харесва. Ако ще го викаме въобще тук, ще е с цел да се убеждавате още и още в неговата неплатежоспособност. Той няма различен ход с изключение на да истеризира и да желае още арести, да гази Конституцията и законите, и да ви насилва да го следвате по този безразсъден път. Не бъдете негови заложници или понесете с него отговорността за това, което се случва в България ", сподели Чолаков. 



Биков: Притеснявам се, че отново криете Петков, тъй като мишкува в Министерски съвет 

Според депутата от ГЕРБ Тома Биков е обикновено министър председателят да се яви пред Народното събрание, с цел да изясни какво се случва по този значим въпрос. 

По думите му ГЕРБ имат доказателства, че карцерът на Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова са противозаконни, което прави министър-председателя и вътрешния министър Бойко Рашков закононарушители.

" Така че не го крийте. Притеснявам се, че го криете тъй като предният път, когато го скрихте, се оказа, че се давал показания в Министерски съвет, с цел да отбрани защитната теза на Васил Божков. Сега го криете и нашето терзание e, че може да мишкува някъде из МС ", обърна се Биков към ръководителя на Народното събрание Никола Минчев. 

В последна сметка предлагането Кирил Петков да бъде изслушан не се одобри от народните представители. ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане " поддържаха предлагането, а ръководещата коалиция единомислещо гласоподава " срещу ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР