ГЕРБ има по-големи шансове от ПП за първа сила в

...
ГЕРБ има по-големи шансове от ПП за първа сила в
Коментари Харесай

Живко Георгиев: ПП губи близо 40% от електората си. ГЕРБ с по-големи шансове да е първа сила на вота

ГЕРБ има по-големи шансове от Политическа партия за първа мощ в идващия парламент. Двуцифрен резултат в проценти ще е огромен триумф за Българска социалистическа партия на изборите. На политическия пазар - доста партии с празни сергии. Това е късата характерност на родния политически живот два месеца преди предварителните избори на 2 октомври на социолога Живко Георгиев.

“Служебният кабинет ще бъде по-скоро прагматичен, не реваншистки. Рокади бяха направени там, където имаше задоволително учредения. И то в браншове, където има най-голямо струпване на напрежение и очакване от страна на необятната аудитория “, показва той пред " Марица ".

“Създаденият спешен щаб за решение на енергийната рецесия ще свърши доста потребна работа, в случай че внесе изясненост по това обезпечени ли са доставките. Ситуацията е мътна, само че газ има, може да се откри. Големият проблем е от кое място ще мине и на каква цена “, разяснява той.

“БСП няма никаква изгода от борба с президента. Не мисля, че и той е надъхан за прекомерно изостряне на връзките. Няма по какъв начин партията да завоюва от борба - и вътрешна, и с президента. Отдавна няма никакви съществени предпоставки за такива борби, с изключение на личностни вражди “, проучва той и обстановката в Българска социалистическа партия и напрежението сред " Позитано " 20 и " Дондуков " 2.

“Проблемът на Политическа партия не са толкоз офанзивите против тях, а това, че не оправдаха очакванията на хората. А и още не знаем какъв е техният електорат. Добрите им резултати на предишния избор значително бяха углавен избор против тогавашното статукво. Доста хора гласоподаваха за тях, тъй като са видели в Политическа партия инструмента, с който желаят да санкционират ГЕРБ и Бойко Борисов. Тези хора обаче не са електорат на Политическа партия.

Лидерът на Политическа партия Кирил Петков позволи неточности и загуби най-малко 30-40 % от миналогодишния си електорат. Петков си фантазира, че сме Прибалтика или Полша и избра ярката русофобска настройка. А в България това не е печелившо. Може би завидя на международната политическа кариера на Володимир Зеленски. Политическа партия се надяват да са първа политическа мощ, само че не виждам по какъв начин ще стане. Досегашните ръководещи преди печелеха от наказателния избор против статуквото. Сега и против тях ще има углавен избор “, споделя Живко Георгиев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР