ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България имат изработена обща

...
ГЕРБ и Продължаваме промяната - Демократична България имат изработена обща
Коментари Харесай

ГЕРБ и новата коалиция се разбраха за председателя и дневния ред на парламента

ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " имат направена обща законодателна стратегия, заяви в коридорите на Народното събрание Десислава Атанасова. Добави, че към тях ще бъдат присъединени и законите, импортирани от служебното държавно управление.

Двете обединения са решили и ръководител на Народното събрание да е Росен Желязков. Новата коалиция пък ще избере ръководител на правната комисия.

Според предварителната информация предпочитаните закони са главно три закона, само че освен: промените в антикорупционната комисия, въвеждане на механизъм за следствие на основния прокурор, промени против домашното принуждение. Извън тях, се твърди, че са обсъждани и промени по редица законопроекти, нужни за отпущането на средства от Европейската комисия по Плана за възобновяване и резистентност, присъединението на България към Шенген и Еврозоната.

Днешната среща сред правните екипи на двете обединения във връзка законодателната стратегия на Народното събрание стартира в 11 часа. Първата бе в четвъртък (13 април), а идната -. До този миг и двете страни отхвърлят, че по време на диалозите се разяснява общо ръководство на страната. Това бе доказано и през днешния ден, защото преговорните екипи не са имали задачата да разискват това.

Влизайки в Народното събрание тази заран Николай Денков съобщи, че има връзка сред дневния ред и концепцията за ротационен ръководител на Народното събрание, до която се стигна откакто изборът му на първото съвещание зацикли. Добави, че ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демкратична България " разискват и ротацията на ръководителя на правната комисия, като в началото на двата значими поста ще застане представител на всяка от обединенията.

На откриващото съвещание ГЕРБ предложи Росен Желязков, само че той бе подсилен с изключение на от съпартийците си и от " ИТН ", което не бе задоволително, с цел да събере нужните за избиране 118 гласа. Другата кандидатура - на Петър Петров от " Възраждане " събра гласовете единствено на депутатите от партията. При създалата се обстановка Асен Василев предложи ръководителят на Народното събрание и на правната комисия да се избират на ротационен принцип за по два месеца сред двете най-големи политически сили.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР