ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов никога не делят общините

...
ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов никога не делят общините
Коментари Харесай

Цветанов в Нови пазар: Само за последните три години с постановления на Министерски съвет са отпуснати над 3 млн. лв. за Нови пазар

ГЕРБ и държавното управление на Бойко Борисов в никакъв случай не разделят общините на „ наши “ и „ ваши “. За разлика от Българска социалистическа партия – ние не използваме популизъм, а даваме единствено действителни обещавания към хората и работим по тяхното осъществяване. Това е повода ние непрекъснато да сме на терен, измежду жителите – по този начин хем можем да чуем от самите тях удовлетворени ли са от нашата работа, хем те могат да ни срещнат със своите проблеми, а ние да ги отнесем до способените институции, където да се търси решение за тях. Това сподели Цветан Цветанов пред актива на ГЕРБ в Нови пазар. На срещата участваха кметът на община Нови пазар Ивайло Камаджиев, общинският началник на ГЕРБ-Нови пазар Ангел Куцаров, общинското управление, общински съветници и кметове на кметства.

Цветан Цветанов заяви, че единствено за последните три години с постановления на Министерски съвет са отпуснати над 3 млн. лева за Нови пазар. Той изясни, че в резултат на отличната работа на приходните организации, безкомпромисната битка с контрабандата и високия стопански напредък – се генерира спомагателен доход, който страната може да разпределя за българските райони или за избрани дефицитни браншове. „ Пример за това са заделените над 1.35 милиарда лв. от остатъка за построяването на Автомагистрала "Хемус ". Отделно има опция в страната ни да бъде направена инвестиция за 1,4 милиарда евро за цех за коли, нещо невиждано до момента “, показа той.



Цветанов напомни, че в този мандат на държавното управление минималните пенсии бяха направени 200 лева, а всяка година се отпускат коледни и великденски надбавки за пенсионерите. Той разяснява и друга настояща тематика с подправените ТЕЛК-ове. „ През 1990 година едвам 2% от популацията в пенсионна възраст е било с ТЕЛК, а в този момент процентът е 15. Това е голям финансов запас и в случай че спрем подправените ТЕЛК-ове ще има повече пари за българските пенсионери “, изясни Цветанов. Той дискутира с членовете на локалната конструкция и другата предпочитана тематика - за образованието, като главно бяха наранени въпросите по какъв начин детските градини да аплайват по планове и обвързването на наличията в учебно заведение със обществените помощи. Цветанов дефинира тази политика като виновна и обвързваща по-стабилно родителите с наличието на децата им в учебно заведение.



Зам.-председателят на ГЕРБ заключи, че с победа на европейските избори положителните неща в България ще продължат да се случват и това ще бъде избор на доверие към сполучливото ръководство на държавното управление.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР