ГЕРБ и “Обединени патриоти“ обявиха в петък, че са внесли

...
ГЕРБ и “Обединени патриоти“ обявиха в петък, че са внесли
Коментари Харесай

Управляващите внесоха предложенията си за гласуване под карантина

ГЕРБ и “Обединени патриоти “ оповестиха в петък, че са внесли в Народното събрание промени в закона, които дават опция на лицата под карантина да упражнят правото си на глас. До този миг потреблението на преносими секции за гласоподаване се използваше единствено от хората с трайни увреждания, които не им разрешават да гласоподават по общия метод. Сега към тях се допълват и поставените под карантина. Идеята е да се разреши и на на хората с изтекли документи да гласоподават.

Даниела Дариткова от ГЕРБ разяснява, че става въпрос за смяна в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Тя ще разреши гласуването освен на хората под домашна карантина, само че и пациентите, настанени за лекуване в лечебните заведения.

ГЕРБ са дали пълномощия на ЦИК да създаде правила за тази цел.

" В законопроекта предвиждаме и опция ЦИК да подсигурява здравна сигурност на всички останали участващи в изборния поцес, като обезпечи средства за самостоятелна отбрана както на членовете на СИК, по този начин и на участниците в изборите ", сподели Дариткова.

ГЕРБ изяснява, че е поучен опита на други страни. " Видяхме, че (в други държави) наложително се вкарват специфични правила и протоколи, които да подсигуряват здравна сигурност ", изясни Дариткова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР