ГЕРБ и БСП влязоха в нов словесен сблъсък, този път

...
ГЕРБ и БСП влязоха в нов словесен сблъсък, този път
Коментари Харесай

Сблъсък в парламента: БСП и ГЕРБ спорят за пакта на ООН за миграцията

ГЕРБ и Българска социалистическа партия влязоха в нов вербален конфликт, този път за пакта на Организация на обединените нации за миграцията. Социалистите упрекнаха ръководещите, че взимат решения на мрачно, а ГЕРБ реагираха, че от ляво разчитат на спекулации.

Според Българска социалистическа партия този пакт крие нова заплаха за усилване на миграцията у нас. От ГЕРБ дадоха отговор, че няма нищо правилно в думите на социалистите, а дебатът следва идната сряда в Народното събрание.

На 1 декември страната би трябвало да е подготвена с публична позиция, която няма по какъв начин да бъде направена без присъединяване на всички значими институции.

Позицията ще бъде показана на срещата на Организация на обединените нации в средата на декември в Мароко.

„ Някой знае ли, уважаеми ръководещи, с какво решение на кой орган Борисов причислява България към този пакт? Какви ще са последствията за България, тъй като тук се изисква тези хора да ги присъединим към обществените и здравните си системи и да им осигурим много съществени права и възможности”, попита Корнелия Нинова.

„ Нека да спят умерено сътрудниците от Българска социалистическа партия, не сме взели решение, ще имат опция да вземат участие в дебата”, увери външният министър Екатерина Захариева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР