ГЕРБ и БСП се сблъскаха челно заради съдбата на председателя

...
ГЕРБ и БСП се сблъскаха челно заради съдбата на председателя
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се сблъскаха челно заради съдбата на Караянчева

ГЕРБ и Българска социалистическа партия се сблъскаха челно поради ориста на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Поводът беше изказването на лидера на левицата Корнелия Нинова, че социалистите внасят искане за оставката на Караянчева.

Още в средата на септември социалистите оповестиха, че Караянчева би трябвало да напусне поста. Конкретният мотив тогава беше случаят с участниците в групата " Системата ни убива ", които се пробваха да окупират един от входовете на Народното събрание, само че бяха прокудени от защитата. В поддръжка на настояването се разгласи и Движение за права и свободи, само че по  друга причина - в придвижването недоволстват поради нежеланието на Караянчева да внесе за разглеждане в Народното събрание сигнал за несъответственост с изпълняваната служба против член на Централната изборна комисия (ЦИК).

Сега Нинова разгласи, че настояването е подкрепено с пет претекста: непознаване на конституцията на България и тъпчене на правилника на Народното събрание; слагане на законодателната власт в послушание на изпълнителната и превръщането й в придатък на премиера Бойко Борисов; жестоко тъпчене на разпоредбите на законодателния процес; неуважение на правилата на бистрота и гласност в работата на парламента; думи, оценки и държание, рушащи репутацията на Народното събрание.

От ГЕРБ оповестиха, че застават твърдо зад Караянчева. " Единственото, което ви вълнува сега, е неистовото ви предпочитание да вземете властта, а не българските жители ", атакува социалистите Даниела Дариткова - шефът на парламентарната група на ръководещата партия. А за претекстовете на Българска социалистическа партия разяснява: " Това не са причини, а опит да се отклони вниманието на българските жители, да се отнеме пленарно време за полемики, които по никакъв метод няма да оказват помощ за излизането от рецесията. "

 

Очаквайте детайлности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР