ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета Главчев. Това

...
ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета Главчев. Това
Коментари Харесай

Слави Василев: Кабинетът Главчев ще е на управляващите, но ГЕРБ ще реши колко да пусне на другите

" ГЕРБ държи главния ключ към състава на кабинета " Главчев ". Това сподели пред БНР политологът Слави Василев и разяснява, че ГЕРБ ще реши какъв брой да " пусне на ПП-ДБ, на Пеевски или на други хора ".

Служебният кабинет на Димитър Главчев ще бъде на ръководещите, безапелационен беше политологът. Василев изрече мнение, че тройната коалиция ПП-ДБ - ГЕРБ - Движение за права и свободи следва да се разгради пред нашите очи, с цел да може след изборите вероятно още веднъж да се събере под претекст за национално избавление: " Сега, когато отстраниха всъщност президента Румен Радев от политическия развой, могат да бъдат спокойни и да се плюят, колкото желаят, след което да се надяват, че нито една опозиционна партия няма да вземе болшинство ". По думите на политолога има възможност да влезем в цикличност на избори.

Институционалното разграждане на българския политически модел се случва пред очите ни, сподели още Слави Василев. Според него министър председателят в оставка Николай Денков си е направил политическо сепуко, тъй като: " Да заявяваш толкоз доста политически несъответстващи обръщение в едно изявление в навечерието на предварителните парламентарни избори е като да направиш три стъпки обратно при старта на спринт на 100 метра. Всичко, което сподели, е цялостно с несъгласия.... Тежката политическа некомпетентност придобива такива измерения, че министър-председателят - най-силната политическа фигура в страната - излиза и споделя, че е безпомощен ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР