Георги Йомов е загубил обжалването на своето 4-годишно допинг наказание

...
Георги Йомов е загубил обжалването на своето 4-годишно допинг наказание
Коментари Харесай

Йомов загуби обжалването. Наказанието от 4 години остава

Георги Йомов е изгубил обжалването на своето 4-годишно допинг наказване пред Спортния арбитраж в Лозана, написа „ 24 часа “. Припомняме, че през лятото на 2022-а националът и футболист на ЦСКА даде позитивна допинг проба, а неразрешеното вещество бе анаболен стероид. Наименованието на веществото бе дехидрохлометилтестостерон.

Шокираща обстановка, тъй като то се употребява за доста повишаване на мускулната маса. Нещо, което не е практично в професионалния футбол. Няколко месеца по-късно след чуване пред Спортния арбитраж, Йомов бе осъден за 4 години отвън спорта. Вчера той загуби и своето обжалване. Така офанзивният футболист, който има 10 мача и два гола за България, ще може да играе футбол още веднъж през август 2026-а.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CSKA Sofia FC (@cskasofiafc)

По това време той таман ще е навършил 29-годишна възраст. Респективно след четири години надалеч от професионалния спорт въобще не е несъмнено, дали Йомов ще успее да си върне формата. Също по този начин дали въобще ще има упоритостта да го прави.

Йомов стартира професионалната си кариера в Славия. След 126 мача за „ белите “ мина в ЦСКА, където бързо се трансформира в главен състезател и си завоюва място в националния отбор, преди да пристигна допинг абсурда.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР