Георги Величков спечели републиканското първенство по снукър след победа с

...
Георги Величков спечели републиканското първенство по снукър след победа с
Коментари Харесай

Георги Величков спечели републиканското първенство по снукър

Георги Величков завоюва републиканското състезание по снукър след победа с 5:3 във финала над Виктор Илиев. Двамата най-хубави играчи през сезона предстоящо стигнаха и до финала на най-големия шампионат от календара на БФ Снукър.

Двубоите се играха през уикенда в състезателен клуб „ Академията “ – Арена Запад. За Георги Величков това е втора поредна купа от републиканското състезание и общо шести триумф.

Двамата изиграха един доста забавен край с огромни брейкове и обрати. Първият фрейм във финала беше за Виктор Илиев, само че във втория фрейм Величков отвърна с най-големия брейк в шампионата от 93 точки.
Последва още един фрейм за миналогодишния първенец, с цел да се стигне до четвъртия фрейм, където борбата се решаваше по финалната черната топка. Георги осъществя черната, само че с нея вкара и бялата с цел да стане резултата 2:2. Това подейства мотивиращо за Виктор Илиев, който съумя да поведе с 3:2 фрейма. Последва обаче нова мощна серия на Георги Величков с брейкове от 87 и 66 за поврат и победа с 5:3 фрейма във финала.

По пътя към полуфинала Георги Величков имаше нелеката задача да се оправи с Братислав Кръстев на полуфиналите и Максим Костов в четвъртфиналите. Виктор Илиев мина през Виктор Иванов и Велиан Димитров с цел да стигне до финала.

Тази седмица в неделя ще се изиграе последния шампионат Мастърс от сезона на БФ Снукър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР