Георги Василев даде интервю за Новспорт, в което коментира борбата

...
Георги Василев даде интервю за Новспорт, в което коментира борбата
Коментари Харесай

Гочето: ЦСКА има мерак за титлата, отборът набира инерция

Георги Василев даде изявление за " Новспорт ", в което разяснява битката за купата в efbet Лига. Ето какво сподели Гочето:

Г-н Василев, по какъв начин сте вие, фамилията ви?

- Благодаря на Господ добре сме. Децата са на учебно заведение, аз се старая да оказвам помощ с каквото мога на тях и фамилията си. Това ми е заниманието сега. Малката е втори клас и съм съществено квалифициран с материала там (смее се). Имам знания по математика и български език.

Следите ли протичащото се в българския футбол?

- Не мога да кажа, че го върша сега в елементи, само че го върша. Определено демонстрирам интерес към нашите тимове. Гледах една контрола на Левски от лагера им в Турция. Те имат съществени упоритости, нека се оправят.

Кой ще стане първенец?

- Очаквам забавна и завързана борба сред два тима. ЦСКА и Лудогорец имат най-вече шансове да излъчат първенец в края на шампионата. В Разград смениха треньора, той ще е задоволително окуражен да успее да се потвърди. В ЦСКА обаче набират инерция, понижиха разликата в точките и ще е много забавно. Червените израстват с дни, имат сериозен копнеж да завоюват купата. Това е и задачата, която ще преследват тази година.

В Левски си сложиха за цел да завоюват купата та България. Постижимо ли е това?

- Там има доза оптимизъм след завръщането на Станимир Стоилов. Имат не неприятен тим, постановат младежи. Те към момента са в битката за купата на България и зависи от тях какво ще реализиран този сезон. Имат сериозна поддръжка от почитателите си, което може да им помогне.

Доколко промяната на треньорите оказва въздействие в представянето на Лудогорец?

- През годините в Разград минаха много треньори. Някой от тях имаха триумфи, други не толкоз. Всеки един се опитваше да промени нещо, да наложи вижданията си, метод на работа. Тези, които имаха проблеми с метода си на работа, си заминаваха.

Ще стане ли Лудогорец още веднъж първенец?

- Те са хегемон у нас последните 10 години. Успяват, тъй като имат положителни футболисти, сериозна аварийна пейка, а и през този интервал Левски и ЦСКА не бяха толкоз конкурентни, както и останалите тимове у нас отстъпваха на Лудогорец. Прави ми усещане, че в последно време Лудогорец отстъпва на налагания жанр, метод на игра. Разиграването не е същото, офанзивите не са толкоз голови. Сега с нов треньор отпред ще забележим какво ще създадат. За страдание тези близо два месеца може да не са задоволителни на Анте Шимунджа да наложи вижданията си. Той сигурно ще направи известни корекции, само че надали ще промени радикално стила на игра на тима.

Вие сте работил в ЦСКА със Стойчо Младенов. Какви са спомените ви?

- Имам отлични усещания от работата с него. Той беше правилен човек, на който можех да разгадавам постоянно. Стоеше зад мен и ме поддържаше. Кариерата му се разви сполучливо, направи отлични резултати у нас и в чужбина. Ще го поддържам, тъй като сподели качества за сполучлива работа.

Много или малко са две точки разлика сред Лудогорец и ЦСКА?

- Зависи от гледната точка. За едни са доста, за други малко. Накрая могат да се окажат и задоволителни за един или различен тим. Тези точки ще държат напрегнат ЦСКА и Лудогорец. Понякога и дребните камъни могат да извърнат каручката. Ще разчитат и на неточности на съперника и най-после ще завоюва този, който сбърка по-малко.

В Левски също се пробват да се подсилят. Взеха двама бразилци, един швед, чакат Филип Кръстев?

- На Левски проблемите съгласно мен повече са в офанзива. Те се укрепват в отбрана, което също е добре, само че им би трябвало и мощен човек в нахлуване. Имат млади и надарени футболисти, които би трябвало да постановат. Те демонстрираха зъби в избрани мачове и не са за подценяване. Имат упорит треньор, само че в шампионата изостават доста и ще разчитат да стигнат до Европа точно посредством шампионата за купата на България.

В Пловдив като че ли има успокоение за работа в Ботев и Локомотив?

- В Ботев гласоподават доверие на треньора и това дава резултати. Клубът е финансово постоянен, а у нас мнозина подходиха с запаси към Азрудин Валентич. Той обаче е добър треньор. Ботев има лице и демонстрира, че има основа за работа и построяването на още по-силен тим. В Пловдив като цяло мъчно виреят чужденци, само че Валентич демонстрира, че се оправя добре.

Локомотив заложи на млад експерт като Александър Тунчев?

- Той се приспособи първоначално към наличните футболисти. Постепенно стартира да постанова вижданията си и това пасва на Локомотив. Треньорите в Локомотив и Ботев имат поддръжката на притежателите, а това е доста значимо за сполучливата им работа.

Очаквахте ли този неочакван разпад на Царско село?

- Не. Отборът остави отлични усещания от работата си и представянето си в елита. За страдание финансовите проблеми може би ще попречат на отбора да се задържи в елита.

Във втора лига Етър ще се опита да нападна завръщане в елита. Това постижима цел ли е?

- Стискам им палци да се върнат в елита. Дано единствено да играят ролята на влизане и излизане от елита на родния ни футбол, а да се задържат сполучливо повече време. Във Велико Търново има не неприятни футболисти и упорит треньор. Дано след завръщане в елита на Етър нещата да не останат на тази основа, а да има надграждане.

Доста футболни хора чакат следващ конгрес на БФС у нас. Вие какво мислите. Кой би трябвало да е отпред Борислав Михайлов или Димитър Бербатов?

- Не е правдиво и меродавно от моя позиция да разясня точно тази тематика. Трябва да има здрава основа, с цел да се работи на всяко едно равнище на футбола у нас. Едва ли в БФС са най-виновните за равнището на играта у нас. БФС има повече административни функционалности и дава отговор за провеждането на шампионатите. Работата на клубовете е да приготвят, упражняват и възпитават положителни футболисти.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР