Георги Вачев разказва как е станал жертва на полицейското насилие

...
Георги Вачев разказва как е станал жертва на полицейското насилие
Коментари Харесай

Столичанинът Георги Вачев: Как полицаите ме пребиха за нищо на протеста срещу БФС

Георги Вачев споделя по какъв начин е станал жертва на полицейското принуждение след митинга против БФС в центъра на столицата на 16 ноември. Той вечеря с другари в центъра на София, само че на път за у дома не съумява да се размине гладко с служителите на реда, които следват минаваща през кръстовището на улиците " Генерал Гурко " и " Цар Иван Шишман " футболна агитка.







Георги Вачев демонстрира раните си след полицейския побой на 16 ноември

" Видях, че идват жандармеристи или служители на реда, не съм сигурен какви тъкмо бяха. И започнаха да викат: " Всички на земята ". Аз си подвигнах ръцете, след което ме удариха с палка през устата ", споделя потърпевшият. Той прибавя, че са последвали няколко удара с палки зад ухото и по ръката му.

Вачев въобще не съумява да изясни, че не е протестиращ. По думите му той не е предизвикал с нищо униформените. " Баща ми е в системата на Министерство на вътрешните работи от 40 години, тъй че аз имам почитание към тези хора. Както към медицинските чиновници, защото майка ми е здравна сестра ", показа той през днешния ден сутринта по Нова тв.

От непредвидената среща остават три избити зъба и рани по главата и ръката. Георги Вачев е подал сигнал до прокуратурата.

Вижте тв изявление с потърпевшия Георги Вачев
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР