Георги Симеонов от Г. Оряховица за 8-ма поредна година ще

...
Георги Симеонов от Г. Оряховица за 8-ма поредна година ще
Коментари Харесай

Да бъдеш Дядо Коледа с кауза! Мъж събира средства за социалния дом Каритас в Пловдив

Георги Симеонов от Г. Оряховица за 8-ма поредна година ще се превъплъти в Дядо Коледа, с цел да събере средства за щедрост. През месец декември той ще посещава по покана частни домове и компании. Всяка негова изява ще е на символичната цена от 5 лева, само че който желае, може да подари и повече. 

Тази година той е решил събраните средства да отидат за Дома за възрастни хора “Каритас " в Пловдив, описват от вестник Янтра.

“Избрах този дом, тъй като видях реклама за него по малкия екран и ужасно доста се натъжих. Имам позната, която работи там и от нея разбрах защо става въпрос. Понякога хората нямат пари даже за самун ", споделя Георги.

Младият мъж е преболедувал COVID-19 преди месец и има публикуван зелен документ. Въпреки че не се оправя елементарно с заболяването, той към този момент се усеща подготвен да реализира своята благотворителна акция и тази зима. Миналата година, макар пандемичната конюнктура, той не се плаши и обикаля доста адреси.

Понякога му е по-трудно, само че благодарение на таксиметровата компания, която го транспортира на по-ниска цена, се оправя. Казва, че има случаи, в които хората, чиито компании и домове посещава, му заплащат разноските за такси, само че това става единствено по тяхно предпочитание.

От 15 години Георги работи в локалната колбасарска компания и обикаля след работа, а в почивните дни – без спиране. Желаещите да ги посети се свързват с него посредством персонално известие във фейсбук или по телефона. За толкоз години той към този момент има и непрекъсната клиентела.

Подаръците, които носи на децата, би трябвало да са авансово готови от родителите или компаниите, които посещава. Нужно е да са надписани и да му се дават преди визитата, с цел да може да зарадва с тях малчуганите, разяснява той и добавя, че обикаля градовете Г. Оряховица, Лясковец, Д. Оряховица и В. Търново, в случай че има искащи. Случвало се е да върви и в околните села.

“Най-голямата сума, която са ми давали за моята идея, са 100 лева Тогава се разплаках, тъй като детето, поради което отидох, беше доста малко и се изплаши. Въпреки че това провали първичния план на визитата, индивидът подари тези пари и ме разчувства ", споделя Георги. 

Той е благополучен, че към момента има положителни хора и към този момент е оставил в предишното огорчението от случката, при която беше пребит за 25 ст. от мъж с умствена назадничавост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР