Георги Семерджиев получи окончателна присъда за кражба на бензин за

...
Георги Семерджиев получи окончателна присъда за кражба на бензин за
Коментари Харесай

Осъдиха Семерджиев за кражба на бензин

Георги Семерджиев получи дефинитивна присъда за кражба на бензин за 233 лв. от бензиностанция на автомагистрала " Тракия ". Това оказва се от правосъден акт на Окръжния съд в София. Мъжът, който е обвиняем и за тежката злополука на бул. " Черни връх " в София, при която починаха две млади девойки, към този момент излежава наказване от една година затвор за кражбата.

По това обвиняване той е приет за отговорен от две инстанции. Първо Районният съд в Ихтиман осъжда Семерджиев на 12 април предходната година, а по-късно Окръжният съд в София удостоверява присъдата на 31 януари тази година.

С двата правосъдни акта магистратите осъждат Семерджиев за кражбата, която е от 3 юли 2022 година. А той изтърпява наказването си от 23 февруари 2024 година.

В момента Семерджиев е обвиняем по няколко каузи. Най-тежкото е за злополуката със починалите девойки и следва Софийският апелативен съд да се произнесе също по делото.

Защитата на мъжа е поискала от съда да промени задържането му под стража в по-лека мярка за неотклонение.

Мотивът е, че в случай че бъде анулирано непрекъснатото му задържане, а повода да не е на независимост е единствено присъдата му, той може да работи, да има отпуск, да получава награди и да има свиждания от родственици.

Софийският градски съд стартира второ дело против Георги Семерджиев. Процесът е по тъжба на Семерджиев, който апелира присъда от Районния съд в София за междинна телесна щета с особена свирепост.

Делото, разпределено на арбитър Снежина Колева, към момента не планувано. В петък тя ще заседава по искане на Семерджиев за смяна на мярката му за неотклонение.

Според прокуратурата на 5 май 2012 година в ж.к. " Хаджи Димитър " Семерджиев употребявал мачете, до момента в който потърпевшият е бил на земята и в безпомощно положение.

За това закононарушение той е наказан на две години затвор. Семерджиев би трябвало да изплати и 12 000 лв. обезщетение на жертвата. Негов съподсъдим е футболистът Иван Бандаловски, който получи една година условно с три години изпитателен период.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР