Георги Първанов и Росен Плевнелиев ще проведат публична дискусия на

...
Георги Първанов и Росен Плевнелиев ще проведат публична дискусия на
Коментари Харесай

Плевнелиев и Първанов в публична дискусия за ролята на политическото слово на държания глава

Георги Първанов и Росен Плевнелиев ще проведат обществена полемика на тематика “Ролята на политическото слово на президента ”. Поводът е встъпването в служба на президента Румен Радев, както и събитията през миналата година. Организатор е Студентски клуб на политолога към Софийски университет “Св. Климент Охридски ”. Събитието ще се организира на 20.01.2022 година, от 16:00 часа в Аулата на Софийски университет “Св. Климент Охридски ”.

Събитието ще бъде налично за всички заинтригувани по тематиката като цялостният потенциал на залата е 300 души, а феновете ще бъдат допускани след инспекция на зелен документ за имунизация или негативен тест за ковид.

С оглед на създалата се политическа конюнктура в страната и потребността от разговор, от Студентски клуб на политолога са на мнение, че полемиката за тематиката за политическото слово е нужна за пълноценното схващане на президентската институция като цяло, защото президентът на България разполага с ясно закрепена конституционна норма на институционална връзка.

Организаторите са на мнение, че в подтекста на президентската институция, по този начин заложените конституционни текстове получават компактност чрез личността на президента. Като се има поради, че всеки президент има строга характерност и личен метод към политическото слово, покана за присъединяване в полемиката е отправена към президентите Петър Стоянов (1997-2002), Георги Първанов (2002-2012) и Росен Плевнелиев (2012-2017).

Модератор на полемиката ще бъде доктор Димитър Ганев - учител в катедра “Политология ” към Софийски университет “Св. Климент Охридски ” и съосновател на проучвателен център “Тренд ”.

Поради необятния интерес и ограничаването тук-там е належащо авансово записване.

(СКП) е основан на 28.03.2008 година като доброволческа организация на младежи, учещи политология в Софийски университет " Св. Климент Охридски ". Част от задачите на организацията са свързани със устрема за приемане на по-добра подготовка по тематики, свързани със специалността. В рамките на тяхната активност осъществят общественополезни планове и начинания, научно-образователни и научно-приложни стратегии, конгреси и други формати по проблеми, свързани с политологията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР