Георги Кадиев, фейсбукИскрено съм изумен от тази новина.Договорите за втечнен

...
Георги Кадиев, фейсбукИскрено съм изумен от тази новина.Договорите за втечнен
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Искрено съм изумен от тази новина

Георги Кадиев, фейсбук

Искрено съм учуден от тази вест.

Договорите за полутечен газ нормално са доста дълготрайни, Катар да вземем за пример предходната седмица предложи на Германия 20-годишен контракт или нищо. Логиката е, че за разработка са нужни доста вложения и никой няма рисково да влага толкоз пари, в случай че не знае какви ще са приходите. Германия към този момент отхвърля.

Тъй като договорите са дълготрайни и планувани, няма и свободни количества. Ако има, те са за 2026 и нататък.

Цените при договорите за полутечен газ са закачени за цените на петрола. Почти никой не предлага закрепени цени, точно тъй като договорите са прекомерно дълги. Сега, когато петролът предстоящо ще пораства поради идното ембарго на съветски нефт, ще порастват и цените на втечнения газ.

Германия твърди, че цените на холандската TTF борса за природен газ сега са към два пъти по-високи от цените, по които по дълготрайните си контракти получава газ от Газпром.

При всички тези условия, КАК НИЕ ДОГОВОРИХМЕ ВТЕЧНЕН ГАЗ ОТ Съединени американски щати, по-евтин от съветския? За какъв интервал? Какво количество? На закрепена цена ли? Защо биха го продали на нас за по-евтина от пазара цена? Къде ще го разтоварваме?

Загадка.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР