Георги Иванов ще се бори на полуфиналите в тежка категория

...
Георги Иванов ще се бори на полуфиналите в тежка категория
Коментари Харесай

Георги Иванов е полуфиналист на Европейското по борба

Георги Иванов ще се бори на полуфиналите в тежка категория до 125 кг на Европейското състезание до 23 години в Букурещ. Днес започнаха последните категории в свободния жанр и на шампионата като цяло, а останалите четирима национали изгубиха първите си битки.

Иванов, който единствено преди две седмици се бори и на " Дан Колов - Никола Петров " в София, се изправи на четвъртфиналите против гръцкия национал Азамат Хосонов и го надделя с 6:0. За място на финала българинът ще се изправи против с турчина Ефе Ал.

Останалите четирима българи изгубиха първите си битки, само че към момента не са отпаднали от шампионата дефинитивно.

Стилян Илиев отстъпи на четвъртфинал на 61 кг против украинеца Андрий Джелеп, който може да го изтегли на репешаж при победа против турчина Емре Курал. Николай Димитров загуби на 74 кг против Тауран Байрамов от Азербайджан, който в следствие надделя французина Магамед Делиев и се класира на полуфиналите с общо 22:0 механически точки за целия шампионат. В идната си битка той ще се изправи против настоящия вицешампион Кристиан Биро от Румъния.

Илия Христов загуби с 2:9 на 86 кг против французина Рахим Магамадов, който по-късно през днешния ден ще се бори с вицешампиона в горната категория от предходната година Джошуа Мородион от Германия. Сали Салиев пък отстъпи на Роман Рихко с туш на 92 кг, а по-късно украинецът надделя и представителя на домакините Александру Беслиу. На полуфиналите Рихко ще се бори с турчина Мухамад Гимри.

Божидар Джоров преодоля репешажите в обедната сесия и ще се бори за бронз в категория до 65 кг против украинеца Микита Хончаров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР