Георги Градев, който има намерение да се кандидатира за президент

...
Георги Градев, който има намерение да се кандидатира за президент
Коментари Харесай

Градев: Ще направя всичко по силите си, за да вкарам Борислав Михайлов в затвора

Георги Градев, който има желание да се кандидатира за президент на БФС, даде изявление пред колегите от dsport, в което приказва за своите проекти като началник, както и връзките с Димитър Бербатов.

Градев бе част от щаба на 7-кратния Футболист №1 на България, който също желае да оглави Централата.

" Да почна с едно конкретизиране - не съм оповестил още кандидатурата си, а единствено желание да се кандидатирам. На този стадий съм сглобил един добър действен щаб. Възнамерявам да изготвя стратегия, която към момента не е подготвена, само че считам да е задоволително добра, с цел да може да бъде приложена в България. Според мен е нездравословно за управлението на БФС и главно лицето Борислав Михайлов да не престават да вършат това, което вършат. Именно първо да не вписват Михаил Касабов, който би трябвало да е вписан по закон и по правилник. Второ, да сформират документи с немарливост, които не са годни за регистриране на поканата в Търговския указател.

Днес стана ясно, че има тъжба. Не ме убеждава. Дано да убедят някой арбитър, само че не ме убеждава, че ще впишат поканата за Конгреса. Интерес факт в тази тъжба е, че се неглижира неналичието на автограф в съответния протокол от Изпълкома на 6 декември на Петър Величков. По моя персонална информация неведнъж е заявявал пред БФС желанието си да подпише този протокол. Те го пренебрегват, не се свързват с него и не му дават опция. Въпросът би трябвало да е напълно към Борислав Михайлов за какво продължава да прави мизерии. Искам непосредствено да ви кажа, че аз няма да го понасям още дълго. Изчерпа ми се чакането. Започвам дейностите, които съм му заречен, с цел да го принудя да си тръгне. Преди време му подадох ръка, споделих му,че има елементарен метод, само че очевидно не ме взима насериозно. Ще тръгнем по сложния метод ", продължи Градев.

" Очевидно е, че има туптене на топката. За мен е неразбираемо по какъв начин юрист, който съставлява БФС пред ТР позволява обикновени пропуски. Според мен това се прави целеустремено. Борислав Михайлов сега не може да открие любимец, който да го замести. Вие знаете, че него го тормози наследството, което ще остави. Аз съм единственият от претендентите досега, който ще направи всичко по силите си да вкара Борислав Михайлов в пандиза. За мен това е цел №1. Защо е значима? Пример от Румъния. Видяхте какво стана преди време с Чаушеску, с лустрацията на всичките ченгета. За мен този политически образец е относим към футбола. Ние би трябвало наложително да се освободим от тежкото задължение на предишното и да дадем явен знак на всеки, че няма да бъде толериран втори Борислав Михайлов.

Ще се стремим цялата футболна общност да впишем тази покана и да принудим настоящето управление да я впише. Това е нездравословно за тези хора това, което вършат. А какво ще се случи при идващия мач на националния тим? Това е доста прекрасен въпрос, който повдигнахте във ваше предаване. Може би БФС би трябвало да си отговори на въпроса неотложно. Мисля, че ще бъде ужасно. Трябва да се предотврати сходен случай като мача с Унгария. Единственият метод е почтен и законен Конгрес, както и белезници за Борислав Михайлов.

Искам да съм пределно ясно, с цел да няма спекулации във връзка с Димитър Бербатов. Аз почитам Димитър, не считам, че сме в неприятни връзки. Смятам, че гледаме в една и съща посока и съм съвсем сигурен, че на 80% стратегиите ни ще съвпаднат. Аз имам присъединяване в написването на неговата. Няма по какъв начин да бъде нещо по-различно от неговата. Разликите с него преди всичко пристигнаха през март 2022 година, когато взе решение еднолично да сформира своя УС на Конгреса от 18 март 2022 година. Остави у мен огромно отчаяние имената, които видях. По мое мнение аз персонално свързвам с черното тото в България. Когато приказваме за честен компас, би трябвало да се разграничава тъкмо от такива хора, с цел да убеди хората, че моралният му компас гледа в вярната посока ", сподели Градев.

" След този миг в мен се породиха много въпроси. Аз постоянно съм бил вътрешна съпротива. Не съм склонен с наличието на една избрана персона в екипа, която за мен е деструктивна и няма място в екипа. Димитър знае доста добре кого имам предвид. Той не съумя да ме убеди, че може да почисти визията си, екипа си и да го ръководи по метода, по който аз считам, че би трябвало да се ръководи, счетох, че за мен е по-добре да се отделя. Когато се отделих на 16 октомври не го разгласих. Други събития се случиха сред 16 октомври и края на ноември, когато го разгласих. Не смятах на оня стадий да се кандидатирам. Неща, които се случват в техния екип не ми харесват ", добави той.

" Замислих се дали не би трябвало аз да се кандидатирам, с цел да стабилизирам един избор, който съгласно мен ще се обърне против Бербатов и имаше заплаха да отиде в трета страна, която би била по-близко до Борислав Михайлов, в сравнение с Бербатов. С Бербатов вижданията са ни близки, само че имаме разминавания за воденето на екип и метода на работа. Затова споделям, че края на ноември, когато беше срещата по случай изключените клубове, самите те имаха диалог с мен. Много от тях ме убедиха, че биха ме подкрепили и аз съм индивидът, който би трябвало да пази техния интерес ", показа още юристът.

" Проведох редица диалози през идващите месеци и се убедих, че една огромна част от хората нямат доверието, което Бербатов желаят да имат към него. Аз самият не вярвам към днешна дата. Дано това мнение ми се промени с негови дейности най-много, с цел да гледаме дружно напред. Според мен има огромна заплаха огромна част от клубовете да не гласоподават за Димитър и този избор да отиде в неверните ръце. Аз наблягам, че с него гледаме в една и съща посока за развиването на българския футбол. Ние нямаме разминавания в това отношение. Основна разлика сред мен и него е, че аз не желая да ръководя, а желая да работя. За мен е без значение дали ще съм президент, или част от това ръководство посредством опцията да работя. За мен е значимо да мога да работя ", съобщи още Градев.

" Конкретно кой ще ръководи не съм уверен, че би трябвало да е Димитър. Оставил съм вратата необятно отворена да ме убеди, че заслужава повече. Ще ви кажа нещо друго. Мисля да предложа хора като Димитър, Стилиян Петров и Мартин Петров да останат в УС, без значение кой ще ръководи БФС. И тримата ги намирам за скъпи и потребни. Част от моя УС ще са тези трима души. Дори Бербатов да загуби изборите от мен да остане и да работи с мен. Казвам ви го отговорно и ще им го предложа. Друг е въпросът дали ще се съгласят, или не. "

" Става въпрос за Николай Жейнов. Това е лицето. Аз намирам, че неговото наличие в екипа на Бербатов е пагубно. Той основава интриги, сее разкол измежду клубовете, видял съм го с очите си. Имам и доказателства. Неговото наличие в екипа на Бербатов, както и в оня УС, който уточни, е голяма неточност. "

" Негативният избор по отношение на Димитър го има последните две години. Не е пристигнал след срещата в министерството. В момента хората, знаейки, че не съм част от този екип, ми споделиха за какво не застана аз, по този начин, че този избор, който не желаеме да го дадем на него, да пристигна при мен. Надявам се да стабилизирам този избор. Ще се веселя, в случай че към него се добави и позитивният избор към това, което ще предложа като идея за работа в българския футбол. Ако аз печеля, ще поканя Димитър, Мартин и Стилиян да работим дружно. Нека си останат лицата на българския футбол, а ние останалите да бъде черноработниците. Аз нямам искания да съм лице на българския футбол. Имам обаче задоволително опит, експертиза и контакти в международния футбол, които бих желал на моите 48 години да дам в интерес на обществото безусловно гратис. "

" Това е другото, което ни разделя с Димитър. Аз неведнъж съм заявявал пред него, че ръководителят на БФС е доста виновна социална служба. Не се заплаща. Не е труд. Не може Борислав Михайлов сега да получава 30 хиляди лв. заплата. С тях можем да създадем чудеса в детско-юношеския футбол. За мен ръководителят би трябвало да работи гратис. Според него това е труд, който се заплаща. Аз споделям, че това е общественополезна активност. Визирам развитите общества като американското, където съм израснал. Там съумелият човек стартира да връща към обществото. Мога да ви дам образци с известни политици и предприемачи. Ако бъда определен, ще се откажа от всякакво заплащане ", приключи той.
 Георги Градев ще се кандидатира за президент на БФС
Георги Градев ще се кандидатира за президент на БФС

Било негов цивилен и професионален дълг
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР