Георги Димов е новият директор на Агенция Митници“. Задачата му

...
Георги Димов е новият директор на Агенция Митници“. Задачата му
Коментари Харесай

Георги Димов е новият директор на Агенция „Митници“

Георги Димов е новият шеф на Агенция „ Митници “. Задачата му е с управителните му качества да придвижи опита си от Национална агенция за приходите в организацията за повишение събираемостта на приходите. Това съобщи на брифинг служебният финансов министър Людмила Петкова. До момента Димов беше заместник-изпълнителен шеф на организацията.

Румен Спецов остава шеф на Национална агенция за приходите.

По думите на Петкова няма да бъде намалявана числеността на Агенция „ Митници “, а съществени цели за финансовото министерство ше бъдат еврозоната и Шенген.

Прокуратурата преглежда доказателствата, с цел да реши дали да му повдигне обвиняване

“Ще се оправя като шеф на Агенция „ Митници “, съобщи Георги Димов.

За обвиняванията, повдигнати на Петя Банкова, Петкова сподели, че няма да вземат отношение, а това е работа на следствените органи.

 

Решението е на Софийския градски съд

„ Има малко закъснение в събираемостта на приходите от Агенция „ Митници “. Веднага ще взема ограничения, до момента нямаше началник в митниците, който дейно да упражнява функционалностите “, уточни министър Петкова.

КПКОНПИ има остаряло управление, само че към този момент са назначени чиновници в проверяващото звено. Това е проблем, добави той

Фискалният запас е 6,689 милиарда лева Към края на март той е бил 9,9 милиарда лв.. От сумата 6,689 милиарда - 4 милиарда са средствата на Държавния фонд за резистентност на пенсионната система.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР