Георги Дерменджиев, бивш треньор на Лудогорец и на Левски, даде

...
Георги Дерменджиев, бивш треньор на Лудогорец и на Левски, даде
Коментари Харесай

Дерменджиев: В Левски се вижда почеркът на Мъри, има много интелект в играта на отбора

Георги Дерменджиев, някогашен треньор на Лудогорец и на Левски, даде изявление за " Мач Телеграф ". Пловдивчанинът, който е и най-успелият треньор на " орлите " в тяхната история, показа мнението си и за отминалите дербита - в София сред " сините " и ЦСКА, приключило 0:0, както и това в Пловдив сред Ботев и Локомотив, в което " канарчетата " победиха с 2:1. Ето какво сподели досегашният народен селекционер.

- Здравейте господин Дерменджиев! Как сте?
- Благодаря, добре.

- В неделя следва следващата среща сред Лудогорец и Левски. Какви са вашите упования за дербито?
- Всички желаеме да стане прекрасен дуел. Надявам се и двата тима да покажат добър футбол и да зарадват хората с качествена игра. Това несъмнено ще бъде един тактически конфликт.

- Двама от главните играчи на Левски няма да могат да вземат присъединяване в срещата - Андриан Краев и Цунами. Доколко това ще се отрази на " сините "?
- Няма по какъв начин да не се отрази, тъй като Левски се намира в напредък, само че кадровите проблеми оказват въздействие. Видя се, че след лагера в Турция, са един добре стикован тим, който обаче се построява в този момент. Малко по-къса е скамейката на " сините ", само че това е обикновено. В бъдеще ще се усъвършенства и ще стане по-дълга, евентуално през лятото.

- Как ви се коства селекцията, която двата тима направиха през зимата?
- Лудогорец направи ударна селекция и притегли 7 играчи. На тях им е належащо време, с цел да се приспособяват. Това най-вероятно ще се случи тъкмо напролет, с цел да могат през лятото да нападат европейските клубни шампионати. Левски също взе много играчи и на тях също ще им е нужно време. Рано е да се вършат заключения към момента. В Разград имаше футболисти, които играха на нетипични позиции след подновяването на шампионата, само че Анте Шимунджа дава късмет на всички.

- Има ли любимец в неделя?
- В тези мачове любимците са единствено на хартия, само че в последна сметка може да се случи тъкмо противоположното. Може тимът, апетитен за любимец, да допусне проваляне. Лудогорец си взе успехите до този миг, а Левски сподели огромен напредък. За това споделям, че това ще бъде тактически конфликт. Това включва доста съставни елементи, като надиграване, придвижване по терена и така нататък

- Какви са ви усещанията след завръщането на Станимир Стоилов на " Георги Аспарухов "?
- Вижда се почеркът му. За всичко, което направиха последователите на Левски, единствено възторженостти. Както към почитателите, по този начин и към управлението на клуба. Добре е, че Стоилов се върна на " Герена " и пое Левски. В играта на " сините " се вижда доста разсъдък. Ясно си проличава, че се сортират доста футболистите в отбора. В първите дни на Мъри отпред на тима посочваха един футбол, а в този момент напълно друг. Направиха солидна подготовка и се вижда резултатът от нея. След като създадат още една, нещата ще продължат да се усъвършенстват. В Лудогорец е по същият метод. През зимната пауза рядко се взимат 7 играчи, само че Шимунджа желае да построи един мощен тим.

- Да поговорим малко за борбата за купата. Има ли късмет ЦСКА да настигне разградчани и да спре хегемонията им?
- Всеки тим има късмет за освен това. В момента Лудогорец са първи в класирането и се държат устойчиво на това място. ЦСКА позволи неточности след подновяването на шампионата. Още в първата среща с Локомотив София, а изгубиха точки и против Левски.

- Няколко думи за дербито сред " сини " и " червени ". Трябваше ли да бъде отсрочено, поради неприятното време?
- Заварена обстановка. За да има добър футбол, би трябвало да има съвършен терен и условия. Имаше потребност от това, с цел да бъде добре и за здравето на играчите, а и с цел да покажат добра игра. Трябва да има предпоставки.

- Има ли любимец в борбата за Купата на България? Жребият опълчи на полуфиналите ЦСКА - Славия и Лудогорец - Левски.
- Фаворит в тази фаза на шампионата няма. И четирите тима са печелили Купата на България и не може да се дефинира любимец. Ще бъде забавно.

- Споделете ни по какъв начин видяхте дербито на Пловдив?
- Това е един мач, който целият град чака с неспокойствие. Пловдивското дерби е едно от най-старите. Винаги ползата и зарядът към тази среща е огромен. И двата тима се постараха. Този, който беше вкарал първи, действително взимаше психическото преимущество. Не мисля, че дузпата, която Димитър Илиев пропусна, беше преломния миг в срещата. След това имаше още доста време. Ботев се възползва от грешките в защитата на Локомотив.

Мисля, че " жълто-черните " справедливо победиха, само че наказателният удар не беше основен в мача. Всеки може да изпусне от бялата точка. При това резултата беше 0:0. Виждали сме играчи и на огромни конгреси, които са пропущали. Действията на двата тима по-късно бяха основни.

- Един заключителен въпрос, който е обвързван с националния тим на България. Ясен Петров ли е точният човек за селекционер?
- На мнение съм, че Ясен Петров се оправя доста добре отпред на националния тим и би трябвало да му се даде време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР