Георги Чиликов очаквано влезе в щаба на Димитър Димитров-Херо в

...
Георги Чиликов очаквано влезе в щаба на Димитър Димитров-Херо в
Коментари Харесай

Чиликов: Който познава мен, Херо и Тошко, знае, че ще спасим Спартак

Георги Чиликов предстоящо влезе в щаба на Димитър Димитров-Херо в Спартак Варна. Двамата бяха дружно и в Черноморец Бс, и с Лудогорец, и в Берое... За взаимната им работа приказват резултатите. За упоритостите при соколите Чиликов даде изявление пред " Тема Спорт ", като засегна и тематиката за бургаския футбол.

Г-н Чиликов, елементарно ли се навихте да влезете в щаба на Димитър Димитров-Херо в  Спартак Варна?

- Имах интервал на размисъл. Пътувах два пъти до Варна, където се срещнах с Херо и с президента на клуба. Разговаряхме, изслушах ги. Говорихме по доста тематики. Беше ползотворно и прелестно. Виждам вероятност в Спартак Варна. Обнадежден съм за това, което следва да вършим.
 Селекцията на Спартак (Варна) забуксува
Селекцията на Спартак (Варна) забуксува

До момента варненци действително имат единствено едно ново попълнение

Да, само че задачата май ще е много сложна - оцеляване в елита. Зимувате последни със единствено 8 точки...

- Лесно няма. Не се плашим. Вярваме, че ще спасим тима. Който ни познава през годините - мен, Херо и Тошко (б.р. - Киселичков), знае, че сме съществени и виновни хора.

Имахте ли и други разновидности?

- Да, в случай че би трябвало да съм почтен, имах диалози с президента на Спортист Своге (б.р. - Петър Веселинов), само че тогава към този момент си бяхме стиснали ръцете със Спартак Варна и благодарих напълно правилно за интереса. И там съм прелестно сюрпризиран от индивида, с който разговарях - президента на Спортист. Имаше и още един клуб, с който бях в контакт, само че и там не се получи. Хората, които ме познават, знаят, че съм прецизен. Аз се старая постоянно да си държа на думата без значение в каква роля съм.

Преболяхте ли случилото се с Черноморец Бургас, който напуснахте в края на септември?

- " Черноморец " е сериозна тематика. За два месеца обединихме митове, футболисти, почитатели. Върнахме бургаски състезатели в отбора, което беше концепцията на всички. Това беше най-хубавият вид за нас, откакто имахме предели за външни състезатели. Но, за жалост, това, което виждам, е, че огромна част от тях излязоха " отговорни ", а други не демонстрираха качества за Черноморец. Тоест формулата с бургаски футболисти мъчно ще продължи. А за тази с външни трябват пари. Все отново съумях да вкарам вяра, само че и за доста малко време съумях тотално да се отчайвам. Защото от отсрещната страна не бяха подготвени за своите крачки. Това, че сме били преди всичко и треньорството в тази ситуация няма никакво значение. Но резултатите след това и това къде играят в този момент, демонстрират, че аз съм бил прав и неслучайно съм упорствал мачовете да са в Бургас. Естествено, нямайки поддръжката на управлението, аз нямах работа там и да съм надалеч от фамилията си, а то за мен е над всичко. Нямах достойнството да се видя с индивида, който дава парите, което за мен е, меко казано, необичайно. Но хората, които в този момент ръководят, знаят какво вършат. На тях им се е паднала достойнството да са отпред на Черноморец. Аз съм бил извънредно правилен и почтен. Да, виновност несъмнено има и в мен. Но все пак няма по какъв начин да се откажа от родния си тим, който постоянно съм и ще поддържам. Хората към мен знаят защо приказвам. Аз съм отсреща да оказа помощ на бургаския футбол.

Да ви бърна на Спартак Варна. За купата се паднахте против Лудогорец, където бяхте с Димитър Димитров-Херо. Ще има ли изненада на четвъртфиналите?

- О, още е рано. Сега въобще не можем да мислим за това нещо. Преди този мач имаме доста по-важни задания. Толкова вода ще изтече.

Докъде стигнаха нещата със селекцията, приказва се за сериозна численост нови играчи, които ще вземе Спартак Варна?

- Няма такова нещо. И това е тематика, която желая да изясня. Постоянно се приказва за селекцията на Спартак Варна, че сме щели да взимаме доста чужденци, над дузина нови играчи. Ами с досегашните какво направихме?! Изключително, ще се вземат единствено точните хора.

Ще погледнете ли към школата на соколите?

- Разбирам желанието, по този начин беше и в Берое, да се залага на момчета от школата. Това е и нашето кредо - академията да вади футболисти. Но е развой, който лишава време. Ще дам образец с тима на Спартак Варна в Елитната група до 17 години, който е финален без нито една победа. Да, в школата ще има промени, само че тя ще даде плод след няколко години. С наслаждение бихме взели в първия тим някой, който заслужава, само че сега това не е действителното, в случай че би трябвало да сме почтени. На всички ни се желае да работим с младежи, само че сега има различен приоритет. Досега нищо не е правено през годините, Спартак е боледувал и това дава отражение през днешния ден. Постепенно обаче стартира да се стабилизира и това си проличава. От две години насам с предходното треньорско и спортно-техническо управлението нещата непрекъснато се усъвършенстват. И всички дружно се надявам последователно да стъпим на друго ходило, тъй като основите ги има, работено е за тях.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР