Георги Аврамчев подаде оставка като председател на Българска федерация плувни

...
Георги Аврамчев подаде оставка като председател на Българска федерация плувни
Коментари Харесай

И Аврамчев подаде оставка като шеф на плуването

Георги Аврамчев подаде оставка като ръководител на Българска федерация плувни спортове и член на Управителния съвет. Направи го до момента в който се опитваше да убеди Таня Богомилова да промени решението си, която не желае да извършва повече длъжността общоприет секретар на БФПС. Декларира го пред Управителния съвет в края на предходната година.Така на постоянно годишно отчетно и изборно Общо заседание, което ще се състои в София на 3 април, ще има гласоподаване с изключение на за общоприет секретар и за ръководител на федерацията.

Аврамчев стимулира решението си с редица аргументи, подбудени от серията заведени правосъдни каузи против БФПС от Борис Божилов и столичния клуб Омега’01. Последното, което е за оборване на легитимността на Общото заседание от 26 април 2016 година за избор на ръководител, общоприет секретар и Управителен съвет, предиздвикало Аврамчев да си подаде оставката.

“Реших да подам оставка, с цел да се освободи напрежението, натрупало се от правосъдните каузи, течащи в продължение на години, съпътстващите ги инспекции, несъстоятелните трудове на господин Божилов в обществените мрежи и деструктивни прояви. Дискредитират БФПС, а това в последна сметка вреди на цялото българско плувне. Дискредитира и единствения ни олимпийски първенец в плувните спортове – Таня Богомилова, която 17 години отдаваше безрезервно силите си като управител и админ, взех решение да подам оставка “, разяснява Аврамчев пред BGswim.com.

В същото време стана ясно, че столичните клубове Дамини ЛВ и Олимпия издигат кандидатура на Аврамчев за Общото заседание на 3 април. Според признатия в края на предходната година нов правилник на БФПС отпада мандатността за поста ръководител.

Предложението Дамини ЛВ и Олимпия пред клубовете за общоприет секретар е за Димитър Бобев. От близо 30 години спецът работи в Хърватия, направи международни медалисти и рекордьори и няма да е пресилено, в случай че се каже че е в основата на триумфите в плуването на адриатическата страна.Самият Аврамчев упорства Таня Богомилова да бъде определена за почетен член на Управителния съвет.

Длъжността ще бъде по-скоро представителна. За Аврамчев изборът на 3 април (вторник) ще е и избор на доверие от клубовете и плувната общественост. При състояние, че не получи болшинство, няма да оспорва решението в съда. Не желае да вреди на българското плуване.

Междувременно на последното съвещание на Управителния съвет (28 февруари) е било взето решение да бъде прекъснато участието на Омега’01 (София).

Василен Димитров , bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР