Георги Ангелов коментира предложените данъчни промениЕднократна вноска свръхпечалба в размер

...
Георги Ангелов коментира предложените данъчни промениЕднократна вноска свръхпечалба в размер
Коментари Харесай

Икономист: Държавата щедро раздаде пари на бизнеса, а сега мисли данък, с който да си ги върне

Георги Ангелов разяснява препоръчаните данъчни промени

Еднократна вноска „ свръхпечалба ” в размер на 33% за компаниите, които са осъществили такава. Мярката ще се вкара от 1 юли и ще таксува свръхпечалбите, генерирани в интервала от 1 юли до края на годината. Предвидена е и специфична формула, по която да се дефинира дали дадена компания предстои на такова облагане, осведоми.

Важно за физическите лица - завършек на заплащанията в брой на суми над 5 000 лв.. В момента този предел е 10 000. От 1-ви юли отпада и пониженото Данък добавена стойност за ресторантьорските и кетъринг услугите, фитнесите и други бизнеси. Запазва се единствено 0-процентната ставка за хляба и брашното, както и данъкът от 9 на 100 върху бебешките храни и книгите.

Това са по-сериозните промени, които държавното управление предлага за гласоподаване от новия 49-и парламент.

„ Миналата година страната обилно раздаде пари на бизнеса, в този момент желае да измисли някакъв налог, с който да си ги върне назад същите пари. Това е малко неуместно. По-добрият вид е част от бизнеса, който има огромни свръхпечалби, просто да върне помощта, която е употребил погрешно и излишно предходната година. Така няма и да се вкара казус с еднократни налози. Ние знаем, че в България нещо, като го въведеш еднократно, то става постоянно и в никакъв случай след това не може да се анулира. 33% налог е доста по-високо от това, което сме имали до момента ”, разяснява икономистът Георги Ангелов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР