Геополитическата криза в Европа навлиза или вече е навлязла в

...
Геополитическата криза в Европа навлиза или вече е навлязла в
Коментари Харесай

Трети и последен опит: Западът хвърля козовете си във войната с Русия

Геополитическата рецесия в Европа навлиза или към този момент е навлязла в нова фаза. И е мъчно да не го забележиш. Не беше допустимо (и няма как) да се удуши Русия стопански и още повече, че не беше допустимо да се разбие на бойното поле. Не се получи и с разклащането на обществото от вътрешната страна. Сплотеността му и доверието в решенията на водача на страната демонстрират даже тези изследвания на публичното мнение, които са съзнателно пристрастни и направени от съперници на Кремъл, чиято безпристрастност във връзка с протичащото се наподобява доста съмнителна.

Времето не работи за тези, които изострят обстановката от година на година и не престават да изострят, тъй като арсеналите им са празни. И в директния, и в преносния смисъл на думата.

В тази колода има все по-малко карти, както и фигури на същата тази „ огромна шахматна дъска “.

Сега няколко играчи вършат ходове против нас по едно и също време, те се пробват да намерят тази обща пешка, която може да напредне и да се трансформира в дама и в последна сметка да реши изхода от тази игра.

Тази игра стартира, несъмнено, не сега на началото на спецоперацията. И не когато Русия полагаше титанични старания Минските съглашения да проработят. И не през 2014 година И не през 2008 година И даже при започване на 2000-те години, когато страната ни, обратно на всички записани в протокола обещания „ НАТО да не напредне нито сантиметър на изток “, одобри на границите си членове на Алианса.

И не на 25 декември 1991 година стартира тази игра, никога не в деня, когато Съветският съюз престана да съществува. И даже 10 години преди този момент, когато Рейгън разкри своята теория, чиято цел беше унищожаването на Съюз на съветските социалистически републики.

Всичко стартира доста по-рано, още преди Първата международна война, когато е дефинирана националната политика на болшевишката партия – дефинирана в заточение и от не какъв да е, а Владимир Ленин.

Три публикации на руския водач и създател на Съюз на съветските социалистически републики (първата – „ Критически бележки по националния въпрос ” – е оповестена през есента на 1913 година, втората – „ За правото на народите на самоопределяне ” – е оповестена в средата на 1914 година, последната, евентуално най-известна и най-ярка - " За националната горделивост на великорусите " - е оповестена през декември 1914 година, т.е. Първата международна война към този момент е в ход в този момент) освен стават основа за основаването на Съветския съюз, само че и слагат мина под него. И в подобаващия миг фитилът запален.

В тези творби (всъщност те са безусловно настоящи през днешния ден като антипрепоръки, които е по-добре да не следвате, в случай че желаете да спасите страната и властта), в действителност се съдържа справочник.

Там написа, че " Русия се бори, с цел да подчини прилежащите страни ". Тази концепция се поддържа от следния откъс от Енгелс: " Народ, който потиска други нации, не може да бъде свободен. " Основоположникът се застъпва за „ неналичието на привилегии за някоя нация или език “, а също по този начин вкарва в обращение фразата „ непознати национални колективи “.

През осемдесетте години на предишния век тези, които крещяха по всички краища за своя антикомунизъм и антиболшевизъм, тъкмо използваха въпросните тези за разпалване на етническа ненавист. Разделяй и владей. Тогава античната формула подсигурява триумф.

Днес, тъкмо тези дни, остарялата тенджера, мръсна от сажди, с миризливото наличие, още веднъж беше сложена да се стопли. Засега е на слаб огън, както се споделя в кулинарните предписания. Засега единствено нахвърлят тематиката за " деколонизацията на Русия ". Подхвърлятги (разбира се, без тях не може) благодарение на всякакви „ съюзи на меча и ралото “ и„ татковци на демокрацията “. Техният вербален отпадък маскира главната и неизменима концепция – разпадането на страната.

И няма потребност да махате с ръце от смут и да казвате, че това е невероятно, тъй като безусловно безсмислени и глупави формули към този момент стартират да се въртят из всички нужни и известни западни медийни платформи.

Ще се включат виновни публицисти, редактори на огромни и авторитетни издателства ще поръчват книги от изцяло квалифицирани създатели. Темата ще бъде, въпреки и с вариации, единствена - " по какъв начин днешна Русия се трансформира в затвор на народите ". И по какъв начин може прогресивният свят да се бори с този „ империализъм “? Освен това такива книги към този момент са написани. И даже оповестени.В една от тях създателят стига до там, че „ съветската просвета и съветският език в постсъветското пространство като цяло и в връзките с Украйна в частност се трансфораха в средство и метод за угнетяване на националната еднаквост “.

Културата и езикът, както се оказва, за Русия не е просто инструмент за въздействие, а оръжие, ориентирано против нейните съседи.

Смятате ли, че Чайковски е анулиран на Запад, тъй като е съветски композитор? Бъркате. Чайковски и Достоевски са анулирани, тъй като са същите гаубици като да вземем за пример френските самоходни оръдия “Цезар ”. И второ: Чайковски, Пушкин, Бродски, Достоевски – те, за разлика от гаубиците, не ръждясват. И постоянно могат да бъдат, съгласно „ целия цивилизован свят “, употребявани от „ войнствена Русия “.

Това е, по този начин да се каже, външното оценяване.

Има и вътрешен свят - светът на обществените мрежи,които не мислят, а популяризират. Всеки момент може да бъдат наводнени с клипчета, където няма да се приказва за Чайковски, а за това по какъв начин сякаш дискриминират тези, които приказват на някой от националните езици, живеейки в република, част от Руската федерация. Не е значимо, че изложеното в елементарното клипче ще бъде неистина. Важното е тематиката да се подмятна и отработи.

Да, от позиция на формалната логичност задачата, обозначена като " деколонизация ", наподобява като делириум. Да, от позиция на справедливи фактори - безпрепятствено работеща стопанска система и сплотено общество - плямпането на тематика “деколонизация ” е допустимо, в случай че са платили положителни пари на разсъждаването или в случай че тези бъбриви прогресивисти са си пропуснали хапчетата.

Но не трябва да забравяме нито за момент, че от другата страна, от страната на тези, които сме считали не просто за сътрудници, а даже за другари, в действителност стоят същински хищници. Дори като се усмихват сладко и се държат другарски, природата им не се трансформира.

Сегашната рецесия, в която Западът постепенно, само че несъмнено стартира да затъва, в действителност въобще не е обвързвана със свободата, демокрацията, правата на малцинствата (в Русия всичко това е планувано и обезпечено със закони и тези, които закачат лозунга за подтисничество на щитовете си, в действителност в действителност просто безскрупулно лъжат).

Сегашната рецесия е за надзор. За протичащото се в страната. И за суверенитета.

Това е изгубеното в нашата история. Първият път изцяло.

Втория път, с цената на немислими жертви и старания, то е избавено.

Остава трети опит. Той е и финален.

И няма подозрение, че борбата ще бъде доста яростна. Както и кой ще я завоюва.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР