Геолокационни изображения, публикувани на 21 януари, показват, че руските войски

...
Геолокационни изображения, публикувани на 21 януари, показват, че руските войски
Коментари Харесай

ISW: Руснаците напредват по улиците на Авдеевка, активно настъпват и на юг и югозапад от града

Геолокационни изображения, оповестени на 21 януари, демонстрират, че съветските войски са напреднали в региона на ресторант " Царская ненаситност " по улица " Соборной " (в южната част на Авдеевка) и по продължение на линия дървета в югозападната част на града. Това се показва в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава $Украинская правда$q [rjr,dkd fj $Bfuwi$.

От ISW означават, че съветските сили са удостоверили нахлуване на юг и югозапад от Авдеевка.

Украинският боен наблюдаващ Константин Машовец е декларирал, че съветските войски напредват по улиците " Колосов " и " Лермонтов ", макар че анализаторите от ISW не са забелязали образно удостоверение за това придвижване.

Руски и украински източници оповестяват, че позиционните боеве не престават северозападно от Авдеевка в региона на Новобахмутивка и Степово, покрай коксохимическия цех в Авдеевка в северозападната част на града на запад от Авдеевка, на югозапад от Авдеевка покрай Первомайски, Водяни и Невелск.

Военните анализатори означават още, че командващият групировката войски " Таврия " на въоръжените сили на Украйна Александър Търнавски и представителят на групата Александър Шчупун са декларирали, че съветските войски се готвят да усилят интензивността си на Авдеевското направление и са съсредоточили повече от 40 000 души в региона.

Търнавски е декларирал, че през последните два дни съветските войски не са нанасяли въздушни удари на направление Таврия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР