Генеративните инструменти с изкуствен интелект (ИИ) вече се въвеждат в

...
Генеративните инструменти с изкуствен интелект (ИИ) вече се въвеждат в
Коментари Харесай

Blizzard и Adobe смятат, че изкуственият интелект ще бъде в помощ на хората и няма да ги замени

Генеративните принадлежности с изкуствен интелект (ИИ) към този момент се вкарват в работата и продуктите на Adobe и Activision Blizzard, макар че всяка от фирмите твърди, че технологията е тук, с цел да оказва помощ на хората при основаването на наличие, а не да ги размени на работните им места.

На 23 май от софтуерния колос пуснаха функционалността „ Generative Fill “, която ще разреши на потребителите да „ генерират изображения във Photoshop по текстово изложение “. От компанията декларират, че новият инструмент е предопределен да бъде „ помощник “ на графичните дизайнери и няма да отнеме работата им. Междувременно, шефът на отдела за цифрови медии и тактика на Adobe за азиатско-тихоокеанския район, Чандра Синнатамби, е споделил пред The Guardian на 23 май, че Generative Fill е „ предопределен да извършва ролята на „ втори водач “, с цел да форсира изобретателния развой и ще бъде в помощ за огромна част от потребителите “. Той твърди също, че са взети нужните защитни ограничения, с цел да се избегне комплициране по отношение на изображенията, които са основани от хора и тези, генерирани от ИИ. Синнатамби прибавя още, че художниците и фотографите, които са дали стокови фотоси и рисунки на Adobe, ще получават възнаграждение, когато творбите им се употребяват от новия генеративен инструмент във Photoshop.

От The New York Times пък оповестиха, че Алън Адхам, основен дизайнер на Activision Blizzard, е изпратил имейли до чиновниците предишния месец, в които ги осведоми, че изследва опцията за потребление на ИИ-модел, генериращ изображения, за подкрепяне на работата на изобретателния отдел на компанията. Андрю Гереро, вицепрезидент на Blizzard, е добавил, че задачата на техния генеративен инструмент, Blizzard Diffusion, е „ да поеме осъществяването на повтарящите се задания и да разреши на художниците да прекарват повече време върху креативните процеси “.

Adobe и Blizzard не са единствените компании, които се вълнуват от опциите на технологията. От компанията за киберсигурност Palo Alto Networks считат, че внедряването на генеративните принадлежности с изкуствен интелект в системите за отбрана доста ще усили успеваемостта им, а и ще разреши на компанията да „ удвои размера си през идващите няколко години, без да се постанова съразмерно увеличение на броя на чиновниците “. От веригата за бързо хранене Wendy’s пък тестват технологията на своите каси, а от IBM предвиждат, че ще могат да заменят към 30% от техния личен състав с ИИ-модели през идващите 5 години.

Наскоро от OpenAI предизвестиха, че след 10 години „ системите с изкуствен интелект ще надвишават равнището на експертни умения в множеството области “ и приканиха за засилен държавен контрол върху развиването на технологията. Мнозина показват своите опасения по отношение на вероятността да изгубят работата си заради напредъка и ускореното внедряване на ИИ в най-различни браншове, до момента в който други настояват противоположното, като считат, че по този начин може да се основат нови работни места, сходни като количество на тези, които биха били изгубени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР