Генералното ни консулство в Одеса се евакуира. Там са специалните

...
Генералното ни консулство в Одеса се евакуира. Там са специалните
Коментари Харесай

Специалните пратеници на bTV в Одеса: Българите вече не могат да разчитат на консулството за евакуация


Генералното ни консулство в Одеса се изтегля. Там са специфичните пратеници на bTV Десислава Ризова дружно с оператора Иван Филчев.

„ Можем да кажем, че беше спокойна най-малко за момента нито един път не се включва в системата за въздушна защита “, заяви Десислава Ризова, само че означи, че обстановката в града е друга откакто стартира комендантски час.

„ Групи от по 15-20 души от по този начин наречената „ териториална защита “, това са млади мъже с черни облекла, всеки от тях държи по един автомат и патрулират из улиците. Всяка кола се ревизира. Нашата кола също беше прегледана обширно. Украинците стягат ответните. Мерки, тъй че да са сигурни, че няма провокация на тяхна територия “, сподели специфичният делегат на bTV.

Проблеми има за популацията на града в битово отношение. В понеделник не е имало вода за известно време, липсващ е и хлябът от магазините. Според бесарабски българи, живеещи в Одеса, стартира да се усеща продоволствена рецесия.

В Одеса има барикади, които затрудняват напредването в града. „ Можем да кажем, че има една част, която е в центъра, където има барикади, където има скупчване на тези представители от териториалната защита и друга част, която е отвън центъра, където животът тече все едно нищо не се случва. Изключвам несъмнено, празните магазини и опашките за пари и опашките за бензин. Блокиран релативно е единствено центъра на града, тъй като може би там се чака да е ориентирана възможна експанзия и възможна офанзива покрайнините “, споделя Десислава Ризова.

„ Българите, които оттук насетне желаят да се да се изтеглят, че би трябвало да разчитат може би на постоянната линия Варна-Одеса, която продължава да работи, само че не могат да разчитат българското посолство да ги извози и най-много не може да разчита да ги извози с ескорт, както това се случваше до момента, тъй като огромният проблем, с изключение на да стигнеш до границата, е и да я минеш - там има хиляди хора, които се пробват да преминат “, споделя Ризова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР