Генералният щаб на въоръжените сили на Португалия е станал жертва

...
Генералният щаб на въоръжените сили на Португалия е станал жертва
Коментари Харесай

След хакерска атака: Секретни документи на НАТО изтекоха в даркнет

Генералният щаб на въоръжените сили на Португалия е станал жертва на невиждана хакерска офанзива , вследствие на която стотици секретни документи на НАТО са изтекли в тъмната мрежа (даркнет) , оповестява португалското издание „ Diario de Noticias “.

" Португалският общоприет щаб, управителен от адмирал Силва Рибейро , е станал жертва на невиждана и огромна хакерска офанзива ", написа изданието.

Според информацията португалското държавно управление е научило за случая единствено с помощта на американското разузнаване, което е съумяло да откри, че в Даркнет се продават " стотици секретни документи ", които НАТО е предала на Португалия.

Вестникът оповестява, че през август посолството на Съединени американски щати в Лисабон е докладвало за случая непосредствено на министър-председателя Антониу Коща. Посолството отхвърли да разяснява информацията в медиите.

НАТО ще изиска пояснения и гаранции от португалското държавно управление. Степента на вредите към момента се проверява от Дирекцията за национална сигурност на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР