Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш поздрави България по случай

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш поздрави България по случай
Коментари Харесай

Антониу Гутериш поздрави България за 65-ата годишнина от членството в ООН


Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш привет и България по случай 65-ата годишнина от участие то й в организацията, оповестиха от Министерство на външните работи. Страната ни се причислява към нея на 14 декември 1955г.

„ През десетилетията България е съдействала доста за работата на нашата организация “, съобщи в свое видеообращение Гутериш. „ Разчитам на България , като член на Алианса за мултилатерализъм, да предизвиква световното съдействие и взаимност, които са толкоз нужни и неотложни в този момент “, добави още генералният секретар на Организация на обединените нации.

По думите му през днешния ден нашият свят е изправен пред голям брой комплицирани провокации, измежду които спорове, в това число на европейска територия, климатична рецесия, възходящи неравенства и пандемия, отнела  над един милион човешки живота и предизвикала широкомащабни стопански вреди.

„ Очакваме да работим взаимно с България за подсилване на многостранната система и за създаване на един по-добър свят за всички “, съобщи още във видеопосланието си Антониу Гутериш.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР