Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е препоръчал годишната сесия

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш е препоръчал годишната сесия
Коментари Харесай

Общото събрания на ООН ще заседава през септември в различен формат

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е предложил годишната сесия на Общото заседание през септември да се състои посредством авансово записани речи поради коронавирусната пандемия, съобщи ДПА.

За тази най-голяма в света дипломатическа демонстрация в централата на организацията в Ню Йорк нормално се събират хиляди високопоставени лица за диспути и срещи. Тази година на есенната сесия на Общото заседание би трябвало да се празнува 75-годишнината на Организация на обединените нации.

В писмо до ръководителя на Общото заседание Тиджджани Мухамад-Банде генералният секретар отбелязва, че съгласно здравната общественост " пандемията ще продължи да се разраства с разнообразни степени на заостреност ". По думите на Гутериш се чака някои от рестриктивните мерки за интернационалните пътувания да останат в действие и през септември, тъй че е " прекомерно малко евентуално " формалните лица от 193-те страни членки да могат да дойдат в Ню Йорк.

Затова той предлага форумът да премине " в друг формат ", като речите на държавните и държавните ръководители бъдат авансово записани, а в пленарната зала участват физически единствено по един пратеник от задачите на страните към Организация на обединените нации.

Ръководството на Общото заседание още не е взело окончателното си решение за септемврийската сесия. Председателят Мухамад-Банде е декларирал, че са нужни съвещания измежду страните членки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР