Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски

...
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски
Коментари Харесай

Антониу Гутериш призова страните от Г-20 да работят заедно за климата

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно през днешния ден ускори натиска върху страните от Г-20 за взаимна работа за закъснение на световното стопляне, като акцентира, че ориста на планетата ще се реши от техните дейностите или от бездействието им, предадоха Българска телеграфна агенция и Ройтерс.   

Гутериш приказва на индонезийския остров Бали преди годишната среща на върха на Г-20.

Движим се по автомагистрала, която ни води към климатичен пъкъл, и сме настъпили педала на газта, сподели той предходната седмица по време на конференцията на Организация на обединените нации за климата в Египет.

Гутериш предложи да се подписа " Пакт за взаимност в региона на климата ", който да задължи развитите стопански системи да положат спомагателни старания да лимитират повишението на световните температури с до 1,5 градуса по Целзий. Според него богатите страни следва да дават финансова и техническа помощ, с която да се форсира преходът на разрастващите се стопански системи към възобновими енергийни източници. 

Лидерите от Г-20 могат да основат Пакта за взаимност в региона на климата или да го разрушат. Действията или бездействието на Г-20 ще дефинира това дали всеки член на нашето човешко семейство има шанса да живее стабилно и спокойно на една здрава планета, съобщи той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР