Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю за

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю за
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО ще се справи с всяка агресия по източните си граници

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в изявление за „ Сънди телеграф “, че блокът създава проекти за непрекъснато наличие по източните си граници, тъй че да разполага с нужните сили да се оправи с всяка експанзия против страни членки.

Йенс Столтенберг съобщи, че наличието на Алианса на източните му граници до този миг е относително непретенциозно и е по-скоро алегорично като се има поради евентуалната съветска опасност. Войната на Русия против Украйна обаче ще промени това, добави Столтенберг.

„ Независимо по кое време и по какъв начин ще завърши войната в Украйна, тя към този момент има дълготрайни последствия за нашата сигурност и НАТО трява да се приспособи към новата действителност “, сподели генералният секретар на блока. Столтенберг заяви, че към 40 000 бойци към този момент са ситуирани на източния фланг на Алианса, което е 10 пъти повече отпреди няколко месеца, само че техният брой непрестанно ще пораства.

Предвижда се военното наличие да бъде засилено по море, суша и въздух.

Столтенберг поддържа апелите на Украйна към западните съдружници като Германия да отпадне разграничението сред отбранителни и нападателни оръжия. Берлин изключи даване на офанзивно оръжие на Киев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР