Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю пред

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви в интервю пред
Коментари Харесай

Столтенберг дава зелена улица на Украйна за удари с F-16 навътре в Русия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в изявление пред Радио " Свобода “, че когато Украйна получи изтребители F-16 от съдружниците си, тя ще има право на самозащита, в това число да нанася удари по законни съветски военни цели отвън Украйна.

На въпрос по кое време Украйна ще може да разположи изтребители F-16, Столтенберг отговори, че е невероятно да се каже. Той повтори, че всички съдружници на Украйна желаят те да бъдат там по-скоро, в сравнение с по-късно, само че сподели, че въздействието на F-16 ще бъде по-голямо, в случай че водачите са добре подготвени, а екипажите по поддръжката и другият поддържащ личен състав са добре готови.

" Така че мисля, че би трябвало да изслушаме военните специалисти тъкмо когато сме подготвени или когато съдружниците са подготвени да стартират да изпращат и доставят F-16. Колкото по-рано, толкоз по-добре “, съобщи той.

Всеки съдружник ще реши дали да достави F-16 на Украйна, означи още генералният секретар, а съдружниците имат разнообразни политики. Но в това време войната в Украйна е нападателна, означи той и Украйна има право на самозащита, в това число нанасяне на удари по законни съветски военни цели отвън Украйна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР