Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг проведе среща с министрите

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг проведе среща с министрите
Коментари Харесай

Столтенберг: Не санкциите срещу Русия, а войната в Украйна доведе до скок на цените

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг организира среща с министрите на защитата от Алианса.

" Скокът на цените на потребителските артикули в световен мащаб е поради войната в Украйна, а не поради глобите против Русия ", сподели той.

Американският президент Джо Байдън разгласи, че Съединените щати ще строят силози за зърно на границата сред Украйна и Полша.

Алиансът би трябвало да построи още по-висока подготвеност за отбрана и да ускори бойните качества по Източния фланг, съобщи генералният секретар Йенс Столтеберг на срещата на министрите от НАТО.

„ В отговор на съветската инвазия ние засилихме опциите си за отбрана и сигурност на всеки сантиметър от територията на НАТО ”, сподели той.

Вратата за договаряния сред Москва и Запада е към момента отворена, съобщи представителят на Кремъл. Руските управляващи разясниха влошените връзки с страните от Евросъюза и Съединените щати, само че съгласно тях е имало напрежение още преди началото на военните дейности в Украйна.

„ Комуникацията, в която ще участваме, ще бъде на основите на взаимно почитание, сплотеност, сигурност, отчитането на взаимните безпокойства и на взаимната полза ", уточни Песков.

Той въпреки всичко добави, че стоплянето на връзките със Съединените щати и Евросъюза към този момент не се обрисува. Затова способства и последното изказване на президента Байдън, който още веднъж упрекна Путин за блокираните доставки на храна. Той съобщи, че няма време за договаряния и по тази причина страната му ще предприеме лични ограничения.

„ Войната на Путин освен заличи украинската просвета, мазета хора и употребява безчет военни закононарушения, само че и блокира хиляди тонове пшеница за хората по света. Но ние ще построим краткотрайни силози по украинската граница, в това число и в Полша. Така доставките ще доближат Европа, океана и след това целия свят ”, уточни Байдън.

Междувременно яростните сражения в Донецк не престават. След непрекъснатите бомбардировки локалното летище в този момент е напълно изпепелено.

Украинските сили понасят мъчителни загуби в боевете както в Северодонецк и Лисичанск, по този начин и в района на Харков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР