Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства днес новата стратегия

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства днес новата стратегия
Коментари Харесай

Столтенберг приветства новата стратегия на Тръмп за Афганистан

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг приветства през днешния ден новата тактика на Съединени американски щати за Афганистан и Южна Азия, оповестена от американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА и Ройтерс.

"Приветствам новия, учреден на съответните условия метод на президента Тръмп към Афганистан и района ", съобщи Столтенберг. "Съюзниците от НАТО и сътрудниците към този момент са поели ангажимент за увеличение на нашето наличие в Афганистан ", сподели той. "НАТО остава изцяло ангажирана с Афганистан и аз с неспокойствие чакам да обсъдим пътя напред с министъра (на защитата на Съединени американски щати Джеймс) Матис и нашите съдружници и интернационалните сътрудници ", съобщи Столтенберг. Той прикани афганистанците да работят за политическо споразумяване и прикани страните в района да създадат всичко допустимо, с цел да затворят убежищата за екстремистките групи.
"Нашата цел продължава да е да подсигуряваме, че Афганистан в никакъв случай повече няма да стане безвредно леговище за терористи, които да атакуват личните ни страни ", сподели Столтенберг.

Британският министър на защитата Майкъл Фалън приветства уговорката на Тръмп да ускори военната акция против талибаните в Афганистан. През юни Англия дружно с други европейски съдружници даде обещание още войски в поддръжка на афганистанската войска.
Фалън сподели, че е разговарял през вчерашния ден с Матис по телефона и двамата са се съгласили, че макар провокациите би трябвало да се придържат към курса в Афганистан, с цел да оказват помощ за подсилване на нежната му народна власт и понижаване на терористичната опасност за Запада.

Афганистанският президент Ашраф Гани сподели, че е признателен на Тръмп за уговорката му да остави американските войски във войната против талибаните. Китай отбрани своя съдружник Пакистан, откакто Тръмп сподели, че Съединени американски щати повече не могат да мълчат за "безопасните убежища " за бойци на пакистанска територия, и предизвести Исламабад, че може да загуби доста, в случай че продължава да приютява терористи. Говорителка на китайското външно министерство съобщи, че Пакистан е на фронтовата линия в битката с тероризма, като е правил "големи жертви " и е давал "важен принос " в тази тенденция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР