Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг очаква мащабна руска офанзива

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг очаква мащабна руска офанзива
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг очаква мащабна руска офанзива в Украйна през пролетта

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг чака огромна съветска атака в Украйна напролет, съобщи ДПА.

" Това, което виждаме в този момент е, че Русия в действителност се пробва ненапълно да " замрази " тази война, най-малко в кратковременен проект, тъй че да може да прегрупира, преоборудва и възвърне силите си, а по-късно да се опита да предприеме по-мащабна атака идната пролет ", сподели през днешния ден ръководителят на НАТО на пакта на събитие, проведено от в. " Файненшъл таймс ".

Столтенберг е отбелязвал в предишното, че по-нататъшният ход на войната е мъчно да се предвижда, напомня Българска телеграфна агенция.

Междувременно през днешния ден кметът на Киев Виталий Кличко предизвести за апокалиптичен сюжет за украинската столица тази зима, в случай че съветските въздушни удари против украинска инфраструктура продължат, само че добави, че сега не е належащо жителите да се изтеглят, въпреки че би трябвало да са подготвени и за това, съобщи Ройтерс.

" Киев може да остане без ток, вода и отопление. Апокалипсисът може да се случи, като в холивудски филм, когато няма да е допустимо да продължаваме да живеем в домовете си поради ниските температури ", сподели кметът в изявление за Ройтерс.

" Но ние се борим и вършим всичко по силите си, с цел да подсигуряваме, че това няма да се случи ", сподели някогашният боксьор.

Картината обаче е мрачна : в столицата не доближават отопляемите убежища, които да поемат общо 3,6 милиона поданици при положение на цялостно прекъсване на тока, а хората би трябвало да са подготвени за евакуация, в случай че тази обстановка се утежни, сподели Кличко.

" Подготвили сме съвсем 500 обособени отопляеми центъра сега..., само че за град от 3 милиона поданици това е нищо ", сподели кметът.

 Снимка: АР/БТА

Кличко, които е някогашен международен първенец по бокс тежка категория, обрисува картина на задаваща се сурова зима за 1500-годишната украинска столица. Той разказа сюжет, при който градът може да остане без централно отопление до пролетта във време, когато температурите могат да паднат до минус 15 градуса.

" Ако не престават спиранията на тока, до момента в който температурите останат ниски, за жалост ще сме принудени да изпомпаме водата от постройките ", сподели кметът. " Иначе водата може да замръзне и да повреди цялата водоснабдителна апаратура, а жилищата да станат изцяло негодни за обитаване ", добави Кличко.

Той прикани жителите да си приготвят ресурси от храна и вода, както и да съберат облекла и документите си в подготвеност за бързо тръгване, в случай че отоплението бъде изключено.

 Снимка: АР/БТА

Кличко сподели обаче, че все още няма нужда за евакуация, защото градът изпитва недостиг единствено на 20 % от електроснабдяването си, а изискванията в столицата остават постоянни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР