Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази днес готовност пактът

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази днес готовност пактът
Коментари Харесай

НАТО обяви най-голямото придвижване на войски от САЩ към Европа от Студената война

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изрази през днешния ден подготвеност пактът да се включи в наблюдението за спазването на оръжейното ембарго против Либия. Той приказва пред комисията по външни работи на Европейския парламент, съобщи кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел.

Столтенберг означи, че в алианса има различия по въпросите за търговията, връзките с Иран и опазването на околната среда. По неговите думи европейските и северноамериканските съдружници би трябвало да бъдат дружно, с цел да бъдат по-силни в обезпечаването на мир и непоклатимост.

Генералният секретар заяви, че тази година следва учението " Европейски пазач ", в което ще вземат участие 20 000 военни от Съединени американски щати. По неговите думи това е най-голямото напредване към Европа на войски от Съединени американски щати след края на Студената война.

Столтенберг уточни, че се подценява заплахата от възобновяване на терористичната формация " Ислямска страна " (ИД). Той разясни, че единствено допреди няколко месеца ИД контролираше територия, колкото Англия, както и милиони хора.

Генералният секретар разясни, че по-добре е НАТО да образова силите за сигурност на място в размирните региони, вместо да остава там дълго, тъй като постоянно съществува заплахата съюзническите сили да бъдат възприемани като окупационни. Ирак има потребност от помощ, уповавам се скоро да можем да обновим обучителната задача, добави той във връзка последствията от напрежението сред Техеран и Вашингтон, довело до заледяване на обучителната задача на НАТО за иракските сили за сигурност. Според него, в случай че в този момент в Ирак не се направи нужното, НАТО може да възвърне бойната си задача в азиатската страна.

Столтенберг прикани да се работи за възстановяване на връзките с Русия. Той означи нуждата да не се оставя пространство за недоразумения в връзките с Москва.

По неговите думи новите закани през днешния ден са от технологиите, независимите оръжейни платформи, огромните бази данни, изкуствения разсъдък. Според него тези новости ще трансформират света повече от индустриалната гражданска война.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР