Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изненадващо посети Киев и

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изненадващо посети Киев и
Коментари Харесай

Столтенберг от Киев: Украинците се борят за свободата си. Москва се бори за имперски илюзии

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изненадващо посети Киев и за следващ път удостовери поддръжката на военния съюз към въвлечената във война Украйна.

На взаимна конференция с президента Володимир Зеленски Столтенберг съобщи, че украинските сили " последователно набират скорост " в контраофанзивата си против съветските войски. Той посочи, че " всеки метър, който украинските сили си възстановяват, е метър, който Русия губи ".

" И е налице ослепителен контрастност. Украинците се борят за фамилиите си, за бъдещето си, за свободата си. Москва се бори за имперски илюзии ", добави Столтенберг.

По време на визитата му в Киев стана ясно, че НАТО е сключила рамкови контракти за основни муниции за Украйна на стойност 2,4 милиарда евро. Тези контракти ще разрешат на членовете на военния съюз да попълнят изчерпаните си ресурси, като в същото време ще продължат да доставят Украйна с муниции - основен фактор за войната.

Столтенберг също по този начин осъди съветските удари наоколо до границата на Украйна с Румъния, която е член на НАТО. Той съобщи, че няма доказателства, че тези удари са били съзнателно нахлуване против Румъния, само че ги дефинира като " безразсъдни " и " дестабилизиращи ".

От своя страна, украинският президент Зеленски акцентира, че страната му се нуждае от повече въздушна отбрана против съветските офанзиви, като съобщи, че единствено през миналата нощ Москва е употребила над 40 безпилотни самолета " Шахед " за удари по украинска територия.

" И тoва се случва съвсем всяка вечер. В изискванията на такива интензивни офанзиви против украинците, против нашите градове, пристанища - които са значими за международната продоволствена сигурност - ние се нуждаем от надлежно усилване на натиска върху Русия и надлежно от усилване на нашата въздушна защита ", съобщи държавният водач.

I met with in Kyiv.

Substantial talks, as they should be between de facto allies. It is only a matter of time before Ukraine becomes a de jure one as well.

We discussed strengthening Ukraine`s air defense further in order to protect people from Russian terror.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР